La pressió ciutadana ha aconseguit aturar indefinidament el desnonament d'una família de Vidreres (Selva). Més d'un centenar de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'han concentrat a les portes de casa de Joan Peinado per donar suport a la família i evitar el desnonament, que estava previst per a aquest divendres al matí. Finalment, el jutge ha aturat l'ordre i no ha fixat cap nova data per al llançament. La intenció de la PAH és que el jutge apliqui a aquesta família la moratòria de dos anys aprovada per l'Estat per als casos d'extrema necessitat. A la casa hi viuen Peinado -que cobra una pensió d'invalidesa-, la seva mare de 84 anys, la filla que no té feina i el nét de 7.

"Va arribar un moment en què vaig haver de triar entre menjar o pagar la hipoteca", ha explicat Joan Peinado que assegura que ha viscut amb molta angoixa tot el procés d'execució hipotecària de la casa on viu amb la seva família des de fa 50 anys. Aquest divendres al matí estava fixat el desnonament de la família però, finalment, el jutge l'ha aturat indefinidament a l'espera d'analitzar el cas amb més detall.

La PAH creu que el cas de Peinado i la seva família podria complir tots els requisits perquè li apliquin una moratòria de dos anys. Peinado cobra una pensió d'invalidesa que no arriba als 1.000 euros mensuals i viu amb la seva mare de 84 anys, la seva filla que no té feina i el nét de 7 anys. "Pràcticament l'únic ingrés que hi ha és meu, i no podíem cobrir la hipoteca", ha explicat Peinado, que va signar la hipoteca que té amb Bankia per valor de 160.000 euros fa uns sis anys,.

Aquest divendres més d'un centenar de persones entre membres de diferents PAH, veïns i representants de l'ajuntament de Vidreres com l'alcalde, regidors o la cap de l'oposició s'han concentrat davant la casa amb l'objectiu de recolzar la família i, si apareixia la comitiva, intentar impedir el desnonament. Els concentrats han corejat en diverses ocasions el ja tradicional lema "gent sense casa, casa sense gent, no s'entén".

La portaveu de la PAH, Marta Afuera, ha afirmat que aturar el desnonament és una "molt bona notícia" però destaca que els grans esforços de la PAH només arriba a "una minoria" dels casos. "Si a Catalunya cada dia i un centenar de desnonament i nosaltres n'aconseguim parar quinze a la setmana, continua havent-hi molta gent que es queda sense casa", ha afirmat.

Mentrestant, la família Peinado podrà passar el Nadal a casa. "Em sento realment com si m'hagués tocat la Grossa de Nadal, de veritat", ha afirmat Peinado que, tot i això, ha volgut explicar que durant el darrer mes s'ha sentit enfonsat. "Com una merda, si em disculpeu la paraula", ha conclòs.