Ahir a la tarda va ser trobat el cos sense vida de l'exregidora ripollesa Anna Maria Faja a l'entorn de Sant Julià de Saltor, entitat de població d'Ogassa, al Ripollès. Les primeres indicacions apunten que la mort va ser produïda per causes naturals mentre feia una excursió per la muntanya.

Faja, de 66 anys d'edat, es va erigir com l'única edil d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Ripoll durant vuit anys, entre 1991 i 1999.

"Treballadora incansable"

La mort de l'exedil no va tardar a generar reaccions a la societat ripollesa. Teresa Jordà, qui va ser alcaldessa de Ripoll des de 2003 fins al 2011, va rebre la notícia amb "perplexitat". "Va formar part de dues legislatures, la del 1991 i la del 1995. Durant aquests períodes va demostrar ser una gran regidora que, a més, havia de fer front al handicap de ser l'única edil a l'Ajuntament per ERC", va destacar Jordà.

L'exalcaldessa, que actualment és diputada al Congrés de Madrid per ERC, va definir a Faja com "una treballadora incansable, una persona molt ripollesa que va limitar la seva actuació política a l'Ajuntament de la ciutat".

"Era una independentista de mena, una dona catalanista i d'esquerres", va afegir Jordà abans d'indicar que, a dia d'avui, Anna Maria Faja no tenia cap vinculació política.

Passió per l'excursionisme

Faja era una gran apassionada a l'excursionisme, una afició que la va portar a oferir a la direcció de l'Arxiu Comarcal del Ripollès les seves fotografies particulars. El passat 6 de setembre es va signar el contracte de cessió de fonts, amb què l'exedil cedia una ?documentació de 2.359 unitats.