La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) acusa el Consell Comarcal de la Selva d'haver fet el concurs per a la gestió dels menjadors escolars a mida i dirigit a una empresa concreta. I és que segons relata el president de la Fapac, Jaume Soler, mostra d'això és que no s'ha acceptat cap de les al·legacions presentades per la Federació que se centraven sobretot en la temporalitat de la concessió prevista i que només es preveia donar-la a una sola empresa.

I és que segons el plec de clàusules portat a ple pel Consell Comarcal la concessió prevista és per a vuit anys i al parer de la Fapac és massa llarga i més, diu Soler, després de les experiències amb aquest servei a la comarca que van culminar amb la polèmica a l'escola de Vilobí d'Onyar i on, finalment, Ensenyament s'ha fet càrrec de la gestió del menjador escolar.

Soler a més critica que de la multitud d'al·legacions presentades "el Consell no ha tingut la voluntat d'acceptar-ne cap" però al seu parer això es fa a un preu alt com és "una cosa oferir un bon servei i l'altra en canvi afavorir algú, això no s'entén". I és que segons ha denunciat en ocasions la Fapac l'actual concessionària, Scolarest, seria l'empresa que qualla en el concurs i que, per tant, serà de nou la concessionària. Una compa?nyia que en una entrevista feta fa uns mesos, un dels responsables va explicar que un cop veiessin el plec de clàusules es plantejarien si seguir a la comar de la Selva i participar en cl contracte. I van negar tenir cap tipus de vinculació amb el Consell tret de la contractual.

Amb tot des de la Fapac, el seu president assegura que han demanat una reunió amb responsables del Consell Comarcal per tal que passant Festes de Nadal es puguin acostar postures amb el tema dels menjadors escolars. Ja que al seu parer seria més encertat poder comptar amb més d'una empresa al territori que s'encarregui de la gestió i tot això amb supervisió dels pares i mares d'alumnes.

Tot i això, la Fapac insta el Departament d'Ensenyament a frenar el concurs perquè, segons Soler, l'ens també és partidari d'un altre tipus de concurs, amb més d'una empresa al territori.