L'alcalde de Figueres i candidat de Convergència i Unió per Girona a les últimes eleccions autonòmiques, Santi Vila, està disposat a ser conseller del nou Govern de la Generalitat i, en cas de ser-ho, li agradaria gestionar una àrea en la qual pogués desenvolupar els coneixements que ha adquirit gestionant un ajuntament.

Davant la pregunta de si aspira a dirigir alguna Conselleria de la Generalitat, Santi Vila va considerar que aquesta era "una pregunta magnífica" que s'hauria de formular al president Mas, "que és la persona responsable de formar Govern si ell acaba sent investit president".

Ahir, després d'un acte com a alcalde de Figueres -la inauguració d'uns horts urbans al barri de la Marca de l'Ham-, el convergent va insistir que "només us puc dir que sóc molt i molt feliç fent d'alcalde, que sempre ho he estat"; tot i remarcant que se sent "honorat pel fet que el meu nom soni".

Segon intent

Vila va recordar que el president Artur Mas ja li va plantejar la possibilitat de ser conseller fa alguns anys i, llavors, va declinar l'oferiment argumentant que "ho considerava impensable, perquè jo en aquells moments creia que havia d'estirar i liderar un projecte a la ciutat de Figueres".

El mateix alcalde figueren va apuntar que la situació actual ha canviat, perquè, tal com va continuar explicant, "ara la disponibilitat hi és perquè el projecte nostre és molt madur, molt ferm, molt sòlid, molt estimat per la gent i com que som un equip, si no hi ha l'alcalde Vila hi haurà l'alcadessa Felip" -en referència a la regidora de Cultura i primera tinent d'alcalde, Marta Felip-.

Un cop va deixar clar que es veu capacitat per exercir de conseller, Santi Vila va insinuar l'àrea en la qual voldria tenir responsabilitats: una Conselleria que s'adaptés a la seva experiència al capdavant d'una alcaldia, la de Figueres, i l'àmbit local.

Aquests últims dies, algunes informacions han vinculat el figuerenc amb el Departament de Benestar Social; possibilitat sobre la qual Vila va dir que "aquesta és una especulació com qualsevol altra".