El Govern de Blanes, format pel PSC, torna a portar avui al ple municipal la subrogació de dos empleats del Consorci Costa Brava-Illa de Blanes que passaran a ser empleats de l'Ajuntament, després que s'hagi deixat sobre la taula en dues ocasions. Aquesta vegada, però, el Govern ja té l'informe favorable de la Generalitat perquè es pugui fer aquesta subrogació. Així, ho va confirmar l'alcalde Josep Marigó, que va demanar que el punt s'aprovi per majoria absoluta, sinó no es tirarà endavant, va advertir.

Marigó va assegurar que en els dos plens anteriors s'havia retirat aquest punt, perquè faltaven informes. De fet, ja hi havia informes fets pels tècnics de l'Ajuntament, però faltava un de l'Administració Local de la Generalitat. Marigó va explicar que ja ha arribat i que diu que es pot fer la subrogació. "És un tema que vull que s'aprovi amb majoria absoluta", va sentenciar. Marigó va aclarir que aquests dos treballadors no passaran a ser fixes, sinó laborals interins.

L'altre punt de personal que està previst tirar endavant en el ple d'aquest vespre és l'aixecament d'algunes de retallades que es van fer en el conveni dels treballadors a l'abril. En concret, Marigó va explicar que es pagarà la productivitat d'aquest any o part d'una assegurança de vida amb un límit de 60.000 euros en total. L'alcalde va explicar que si s'aprova, serà la mesa de negociació dels treballadors qui haurà de triar quina de les dues opcions agafa.

Per altra banda, Marigó va explicar que si els ingressos evolucionen com està previst, que es creu que sí, el Govern estarà "en condicions de pagar la productivitat del 2011" als treballadors al gener. Aquest concepte encara se'ls devia i pujaria a uns 180.000 euros, segons va destacar Marigó.