El Concurs de Fotografia Naturalista, organitzat per l'Associació de Naturalistes de Girona i l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, ha arribat a la 25a edició i ho va celebrar dilluns amb un acte de lliurament de premis, al mateix temps que va presentar l'exposició de les fotografies premiades i un llibre commemoratiu. En aquesta edició s'han presentat un total de 1.012 fotografies de 309 participants. Per categories, s'han presentat 32 fotografies a la categoria riu Ter, 169 fotografies a la categoria foto-denúncia, 190 fotografies a la categoria Aigua, Natura i Costa Brava i 621 imatges a la categoria General.

Precisament la categoria Riu Ter era la novetat d'aquesta edició i substituïa la categoria Soci Naturalista. El Consorci del Ter premia les fotografies que reflecteixin aspectes relatius al paisatge fluvial i el patrimoni natural del riu Ter i els seus afluents.

Els premiats en les diferents categories han estat els següents, segons les categories. A l'apartat general, el primer premi amb 600 euros, un trofeu i diploma ha estat per a la fotografia titulada: "El pingüino solitario" de Juanma Orta. El segon premi ha recaigut en la fotografia "Oropéndola" de Jesús Mateos Martín, que va rebre 300 euros i un diploma. En tercer lloc va quedar la fotografia titulada "La bella y la bestia" de Ferran Aguilar, que va obtenir un diploma i 100 euros.

A la categoria de Foto-denúncia, el primer premi ha estat per a la fotografia "Teranyina mortal" de Ferran Aguilar. A la categoria Aigua, Natura i Costa Brava, el primer premi ha estat per la instantània "Vida i llum" de David Antoja i el segon premi per a "Pals" de Jaume Llorens i Bach.

A la categoria Riu Ter, el primer premi ha estat per "Martinet esperant oportunitat" de Joan Carles Rovira, el segon premi per "Arbres i riu" de Jofre Ferrer Pumarola i el tercer premi per "Arboleda" de Jose Manuel García Sánchez.

El jurat d'aquesta edició estava format per Roger Eritja, fotògraf professional; Frederic Lebail, fotògraf profesional i professor de fotografia; Jordi Compte i Ciurana, doctor en Biologia; Toni Llobet, artista naturalista; Moisès Garcia, membre del Consorci del Ter; i Lluis Ball-llosera, soci històric de l'ANG.

Per celebrar el quart de segle s'ha editat el llibre "25 anys de fotografies de natura i paisatges", que recull les millors instantànies d'aquests anys i reflecteix l'evolució del concurs: des del rodet i l'enviament de fotografies per correu postal fins la fotografia digital i la participació a través del portal web. Amb aquesta publicació, l'ANG vol fer un reconeixement a totes les persones aficionades i professionals de la fotografia de natura, que amb les seves imatges ens apropen una mica més a la riquesa viva de la Terra i la seva vulnerabilitat.