31 de desembre de 2012
31.12.2012
Diari de Girona

La "pitón" gironina muda la pell

El fabricant de cadenes antirrobatori Duch treu al mercat un nou model que permet lligar totes les parts de la bicicleta

31.12.2012 | 01:00
La "pitón" gironina muda la pell

La serp gironina més popular és metàl·lica, articulada, ha lligat centenars de milers de bicicletes i motocicletes i l'any que ve celebra els seus 35 anys d'història. Es tracta de la popular pitón, la cadena antirobatori creada per l'empresa gironina Duch. Coincidint amb l'efemèride el seu fabricant ha tret al mercat un innovador model de cadenat que permet lligar de cop les dues rodes, el quadre i el seient de la bicicleta.
El model en questió s'anomena Four Stars i consisteix en una cadena d'acer inoxidable revestida amb plàstic i tela sintètica i amb suficient llargada per lligar totes les peces de la bicicleta. L'antirobatori es pot plegar i portar en una petita bossa enganxada al vehicle, i té un preu aproximat de 60 euros.
Segons el fabricant, Ciprià Duch, la nova cadena va néixer "perquè vam veure una necessitat en molts ciclistes que estaven farts d'anar amb tres antirobatoris diferents per assegurar el seu vehicle". Duch assegura que va estar prop d'un any ideant i perfeccionant ell mateix el nou model per fer-lo pràctic i fàcil d'utilitzar.
"En un minut està tot muntat i la seva portabilitat és excel·lent, ja que es pot enganxar en qualsevol part de la bicicleta o portar en una motxilla. No pesa gaire i els materials són molt resistents", explica Duch.

Venda directa
De moment hi ha fabricades 100 unitats del Four Stars, que es poden comprar a través d'Internet (antirroboduch.com) o directament a la fàbrica, situada al carrer Cartagena de Girona. Duch explica que en aquesta ocasió aquests dos canals de venda seran els únics per evitar "les especulacions dels detallistes". Segons l'empresari, "els detallistes i distribuïdors són els que realment fan diners amb els productes dels altres i permeten i difonen imitacions de menys qualitat que acaven devaluant el producte".
Duch vol evitar que el producte que ara treu al mercat passi pel procés que va passar la seva anterior joia de la corona. "Durant els anys 80 i 90 fèiem 40.500 "pitons" i les distribuíem a diversos països. De seguida van sortir imitadors que les feien més econòmiques i dolentes, i això ens va portar a diversos litigis que encara ara duren i que no han servit per res", lamenta Duch.
Els seus maldecaps amb els distribuïdors "que amenaçaven amb deixar de comprar-me si gosava posar-me a vendre directament al públic" han portat Duch a saltar-se mediadors per fer arribar el Four Stars directament al consumidor.
"No espero vendre grans quantitats, sinó que els clients estiguin satisfets amb el nou antirobatori. Confio amb el "boca orella" i crec que a la llarga les necesitats estaran cobertes". La fàbrica Duch també fa sistemes de seguretat per a caixes fortes i immobilitzadors de cotxes per a diferents cossos policials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook