La companyia aèria irlandesa Ryanair va negar ahir les acusacions sobre la suposada falta de combustible en els seus vols, que van denunciar fa uns dies quatre pilots de l'aerolínia en un programa de la cadena de televisió holandesa KRO. En el documental del programa Reporter els comandants van posar en dubte les polítiques de seguretat de Ryanair i van acusar la companyia d'instaurar una "cultura de la por" en què els pilots que qüestionen les normes són transferits a bases més lluny de casa seva.

"Aquest tipus de programes de televisió, basats en falses denúncies formulades a través de testimonis anònims, no ofereixen cap credibilitat", va assenyalar la companyia en un comunicat, del qual es va fer ressò la premsa belga.

Polèmica per la seguretat

Sobre el que va passar el mes de juliol a l'aeroport espanyol de València, quan tres avions de Ryanair van sol·licitar aterrar d'urgència, la companyia recorda que l'informe oficial va revelar que els aparells tenien carburant de reserva i que els vols estaven en perfecta conformitat amb els procediments de seguretat.

"En una declaració comuna de les autoritats aèries irlandeses i espanyoles es va confirmar que les normes de seguretat de Ryanair estan al mateix nivell que les de les companyies aèries més segures", va remarcar l'aerolínia, que va afegir que "l'única pressió que s'exerceix sobre els pilots de Ryanair és perquè donin prioritat a la seguretat. És la raó per la qual la companyia té una excel·lent puntuació en termes de seguretat des de fa 28 anys".

Arran de les declaracions sobre la seguretat de Ryanair, dels quatre pilots que no van voler revelar la seva identitat,el passat 28 de desembre l'Associació de Pilots Holandesos va reclamar a les autoritats una investigació sobre les pràctiques de la companyia.