Un mes de pressió policial i controls contra els robatoris violents i els assalts a l'Alt Empordà s'ha saldat amb 33 detinguts en el marc de l'operatiu Martell, que es va muntar després que es registrés un increment del 15% dels robatoris a segones residències de la zona de Roses, Castelló d'Empúries, Pau, Palau-saverdera i Fortià. Els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals de Roses i Castelló d'Empúries van enxampar alguns dels lladres pràcticament in fraganti i han pogut resoldre robatoris que es remuntaven a l'estiu. Entre els detinguts hi ha dos lladres de 20 i 21 anys de Roses a qui han pogut relacionar amb 27 robatoris amb força comesos a la zona.

Durant un mes van muntar diversos controls a la comarca incrementant la vigilància a l'àrea de Roses, tal com va avançar Diari de Girona, i que ara s'han saldat amb les detencions. Entre els detinguts hi ha lladres multireincidents, delinqüents que entraven a robar a segones residències i fins i tot un menor a qui han enxampat per un robatori amb violència i intimidació, però altres sense antecedents. Disset dels arrestos han estat per delictes de robatoris amb força, quatre per robatoris i furt d'ús de vehicle, tres més per robatoris amb violència i intimidació i quatre per furts. En els controls també han identificat i detingut cinc persones que tenien pendents ordres de detenció. Quatre han ingressat a presó. Entre les detencions, hi ha la de dos suposats lladres de Roses. No tenien antecedents però, després de detenir-los in fraganti, se'ls ha pogut relacionar amb 27 robatoris. La detenció la van fer el 21 de desembre. Cap a dos quarts de 10 de la nit, van rebre un avís de sorolls i trencadisses en un edifici de segona residència situat prop de la platja. Els agents van blindar els carrers i van interceptar i aturar un vehicle amb dos ocupants. A la vista -entre el parabrises i el capó- hi havia un comandament a distància d'un televisor. Per això, els agents van escorcollar el cotxe. Al maleter hi van trobar dos televisors de pantalla plana, quatre comandaments, una torradora i eines que podrien haver utilitzat per cometre robatoris.Els detinguts són Ibrahim El B., de 21 anys i Soufiane B. de 20, de nacionalitat marroquina i veïns de Roses. El 23 de desembre van passar a disposició judicial però van quedar en llibertat provisional. Les policies també han detingut dues dones per robatori amb força a una casa a Empuriabrava.

A punta de pistola

Una altra de les actuacions ha servit per resoldre un robatori a punta de pistola comès el 30 de novembre en un bar de Roses. Aquella nit dos homes van abordar un treballador quan estava tancant el local i el van colpejar fins que van aconseguir reduir-lo i lligar-lo. Mentre forçaven la màquina escurabutxaques i la de tabac, un home que entrava al local els va sorprendre. Durant la fugida van sostreure la motxilla al treballador. Contenia 500 euros en efectiu, un telèfon mòbil i unes claus. Arran de la investigació i gràcies al dispositiu organitzat, els Mossos van localitzar un dels sospitosos. També van trobar l'arma semiautomàtica que haurien utilitzat els assaltants durant el robatori, que va resultar ser simulada.