Els naixements que donen la benviguda al nou any a CatalunyaLa Feyrus és la quarta filla d'una família de Banyoles, que va estar fent-li companyia a l'hospital Trueta.En Gerard, de Sant Jaume d'Enveja, és el primer nadó del 2013 a tot l'Estat espanyol. El primer lleidatà de l'any no va néixer fins gairebé al migdia.

La primera gironina de l'any 2013 va néixer a l'hospital Josep Trueta de Girona quan faltaven pocs minuts per a la 1 de la matinada. La Feyrus, que va pesar 3,020 quilos, és la quarta filla d'una família de Banyoles d'origen marroquí. Tant la mare com la Feyrus estan en perfecte estat de salut. Segons va explicar el pare, el part va anar bé i va ser ràpid. El primer matí de l'any tota la família el va passar a l'habitació de l'hospital al voltant del llitet del nou membre de la família.

La nena però no va ser el primer nadó de Catalunya per ben poc, perquè en Gerard de Sant Jaume d'Enveja va néixer quan passaven 30 segons de les campanades a l'hospital de Tortosa Verge Cinta, segons informa el Departament de Salut. A les comarques de Barcelona, el primer nounat és una nena que va néixer a l'Hospital Clínic a les dotze i quinze minuts.

El primer nadó de la regió sanitària de Girona va néixer 55 minuts després que el primer ?català, quan faltaven cinc minuts per la una de la matinada, la Feyrus.

Amb un somriure ampli als llavis, el pare de la nena, Abdislam Irradam, va assegurar que està "molt content" amb el naixement de la seva quarta filla. "El primer va néixer al Marroc i aquí n'hem tingut tres", va explicar el pare, que va afegir que amb la Feyrus "ja tenim dos nens i dues nenes".

La nena va pesar 3,020 quilos i ahir al matí el primer del 2013, estava al seu llit ben abrigada i envoltada pels seus pares i els seus tres germans. Tot i que la mare tenia molèsties després del part, el pare va explicar als mitjans de comunciació que tot havia anat "bé" i "ràpid".

Precisament el primer nadó de la regió sanitària de Girona de l'any 2012 també va ser el fill d'una família de Banyoles. L'Ali Krubally va néixer també a l'hospital Josep Trueta de Girona i va arribar al món poc després de les campanades, a les 12 i 30 segons. Per molt poquet no va ser el primer català de l'any.

Naixement a Puigcerdà

El primer nen que ha nascut aquest 2013 a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran ho va fer a l'hospital de Puigcerdà a les 6.36 del matí. El nadó es diu Jaume i va pesar 3,220 quilograms. Els pares són catalans i veïns de Puigcerdà. El part va tenir lloc sense complicacions i mare i fill es trobaven bé ahir al matí.

El primer nadó nascut a Catalunya es diu Gerard, és de Sant Jaume d'Enveja, i va treure el cap quan passaven trenta segons de les dotze de la nit a l'hospital de Tortosa Verge Cinta. Passaven pocs segons de la mitjanit quan el Gerard, el primer fill de la Montse i del Lluís, veïns de Sant Jaume d'Enveja , naixia a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Poc s'esperaven els seus pares que fos el primer xiquet del 2013 de Catalunya i també de l'Estat, ja que va ingressar a les nou del matí del 31 de desembre. "Jo volia que nasqués al 2012 perquè tinc amigues amb nens d'aquest any i serien de la mateixa quinta", va explicar la mateixa mare.

Tot i que és el primer fill de la Montse, de 34 anys i veïna de Sant Jaume d'Enveja, és el segon fill del Lluís Vendrell, de 43 anys, i veí de Barcelona però que resideix des de fa quatre anys al Montsià, on també treballa.

Montserrat Espinosa va afirmar als mitjans, amb motiu de la visita del conseller de Salut, que "aquest és el millor regal que podia tenir per al 2013. Ha estat una experiència preciosa, com per tornar a repetir-la", va afegir la mare de Gerard, per a qui el gran desig per al nou any és que el seu fill tingui "bona salut".

El pare del nadó, Lluís Vendrell, estava feliç per haver pogut assistir al part, que va ser natural, ja que malgrat ser "una mica aprensiu" va poder gaudir del moment, "una gran experiència", va relatar encara emocionat.

El segon català de l'any va ser una nena nascuda a l'Hospital Clínic de Barcelona, al quart d'hora d'iniciar-se el nou any 2013.

El primer lleidatà de l'any a les comarques de Ponent va néixer a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida a les 11.38 del matí. El nadó lleidatà, doncs, es va fer esperar i va ser el més triganer de les quatre demarcacions. L'Ignasi, que va pesar 4,160 quilos, és el tercer fill d'una família d'Artesa de Segre, de mare argentina i pare català. El part es va dur a terme sense complicacions i tant la mare com el fill es trobaven bé.