El partit Emprenedors per Santa Cristina d'Aro exigeix que el conveni urbanístic signat entre l'Ajuntament i l'Immobiliària Mar per fer construir-hi habitatges, un camp de golf i un hotel al sector de la riera dels Molinets garanteixi al complet la construcció de la infraestructura hidràulica necessària. El projecte urbanístic -projectat fa anys- està encallat per uns problemes d'inundabilitat. Però després del conveni signat entre consistori i promotora les obres de construcció podrien produir-se ja que seria la promotora qui s'encarregués de solucionar els problemes d'inundabilitat fent un "desviament de la riera del Vilar".

Segons un conveni signat el 16 de maig per l'alcalde Josep Llensa i l'administrador Lluís Marsà (Immobiliària Mar), la promotora "assumeix el compromís de finançar i satisfer la totalitat del cost previst" de la construcció de la infraestructura hidràulica, que seria complementària a la urbanització del Sector SUD-13 (on està previst que es faci el projecte). El desviament de la riera del Vilar tindria un cost de 873.803 euros. A canvi d'aquesta acció, l'Ajuntament planteja una proposta de la modificació del POUM on s'incrementaria el nombre de metres quadrats edificables -de 7.064 a 8.653- i la densitat de població per hectàrea -de 2,65 a 3,29-. Aquesta modificació número 24 del POUM també significaria passar de construir 170 habitatges de nova construcció a fer-ne 211.

El mateix conveni diu que tot seguirà endavant sempre que l'Agència Catalana de l'Aigua aprovi els criteris tècnics que assegurin "la preservació dels riscos hidrològics en l'ordenació proposada".

Tot i que la immobiliària hagi signat el seu compromís a fer les obres a la riera del Vilar, el regidor de la Plataforma Ciutadana Emprenedors per Santa Cristina, Julio Rico, planteja dues garanties per assegurar que la promotora es faci càrrec dels treballs a la riera del Vilar. La primera condició és que l'obra d'infraestructura hidràulica per fer el desviament de la riera del Vilar es consideri com una obra d'urbanització bàsica, com ho són altres obres d'urbanització com el clavegueram o la llum. Segon Rico, això significaria que "sense la insfraestructura hidràulica necessària per l'ACA no es podrien atorgar llicència d'obres".

El document signat entre ajuntament i empresa també diu que el "termini màxim d'execució serà de sis anys". El mateix Rico vol posar com a segona condició que si el període establert no es compleix, l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro pugui "canviar el sistema d'actuació passant de compensació bàsica a cooperació". És a dir, que després de sis anys el consistori municipal podria "prendre la iniciativa, fer les obres i passar els costos a la promotora". "Així garantim que l'obra es faci", puntualitza Rico, qui també afegeix que "el projecte interessa perquè genera activitat, però sempre i quan s'acabi fent".

Falta la ratificació del Ple

Emprenedors per Santa Cristina d'Aro ha fet arribar les seves propostes a la resta de regidors del consistori i als presidents de les juntes locals dels partits polítics. "S'hi algú es vol adherir a la nostra postura, fantàstic", comenta Rico. El conveni, signat el maig passat, està condicionat a una ratificació pel Ple de l'Ajuntament, on CiU i PP governen amb minoria. En l'ordre del dia del darrer Ple estava previst tractar el present acord entre Ajuntament i promotora però finalment no es va fer.