L'alcalde de les Planes, Eduard Llorà (CiU), ha anunciat que consumirà fins al límit l'inici de les obres d'urbanització i millora dels carrers del Pla i de can Bagué. Va fer l'afirmació en el decurs de la valoració de 2012 a Ràdio les Planes. Llorà va indicar que els terminis establerts per la Generalitat són el 31 de juny pel carrer de can Bagué i el 31 de desembre pel carrer del Pla. De la Generalitat depenen els ajuts del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), sense els quals l'inici de les obres seria impossible. "Per tant les obres s'acostaran al 2014", va preveure.

El pressupost pel carrer del Pla és de 700.000 euros i el de can Bagué de 120.000 euros. La causa de l'apurament dels terminis, segons Llorà, és la complicada situació financera de l'Ajuntament, la qual, segons va dir, "s'ha millorat durant el 2012 i confíem que el 2014, ja sigui un any normal".

Sobre el carrer del Pla va opinar que "a part de ser una obra planificada, és necessària". Va afegir que "tothom sap que és complicat passar-hi amb cotxe". Va destacar la dificultat que representa treballar en un carrer considerat com una de les principals artèries del nucli urbà. "Aixecar aquest carrer suposa tallar la circulació del poble i, per tant, s'haurà d'anar fent en fases per tal d'afectar el mínim possible la circulació", va dir. Va anunciar que els tècnics de l'Ajuntament treballen en un pla pensat per afectar el mínim possible la circulació.

Va indicar que la renovació dels dos carrers suposarà una millora de la xarxa d'agües. Sobre el teixit de proveïment d'aigua va apuntar que és un dels grans problemes del poble, pel qual, segons ell, cal crear un pla. Llorà va assenyalar com a principal problema les rebentades subterrànies que no es detecten per causa de filtracions. Segons ell, quan no aflora a la superfície l'aigua es perd durant molt de temps. Va definir la xarxa com un dels problemes del poble.