11 de gener de 2013
11.01.2013
40 Años
40 Años

Destrossa amb un mall les piques de l'església de Santa Coloma

Un home, armat amb un mall de grans dimensions també ha intentat agredir un agent de la policia local

11.01.2013 | 19:53
L´home també ha trecant a cops de mall les piques de l´església de Santa Coloma de Farners.

Un home armat amb un martell de grans dimensions ha destrossat aquest matí l'aparador de la pastisseria Can Tuyarro de Santa Coloma de Farners. Posteriorment, ha anat fins a la parròquia i ha trencat cinc vidres de la porta d'entrada, també unes piques de marbre i ha tirat per terra el pessebre. Quan un agent de la policia local l'ha volgut aturar, ha colpejat amb el mall la moto i s'hi ha encarat violentament. Per això, ha hagut de demanar reforços per poder reduir l'home, Josep P., d'uns 40 anys i veí del municipi, que ha protagonitzat altres altercats per anar begut. Segons l'alcalde, Antoni Solà, el detingut estava enemistat amb el propietari de la pastisseria.

Un veí de Santa Coloma de Farners ha protagonitzat un reguitzell d'aldarulls aquest matí. Pels volts d'un quart de deu, l'home s'ha presentat armat amb un mall a la pastisseria de Can Tuyarro i, a cops de martell, ha destrossat l'aparador de l'establiment. Segons ha explicat l'alcalde, Antoni Solà, el detingut estaria molest amb el propietari de la pastisseria per algun assumpte "que ve de lluny".

Just després, ha marxat en direcció a l'església i, novament a cops de martell, ha trencat els vidres d'accés al temple. També ha tirat per terra les figures del pessebre i ha trencat unes piques de marbre que hi ha a l'entrada de l'església. En aquell moment el rector de la parròquia havia sortit i el temple estava obert però sense ningú a dins. Segons l'alcalde, l'home hauria decidit fer malbé el temple perquè la dona del propietari de la pastisseria col·labora habitualment amb l'església.

Després de destrossar aquests dos espais, l'home ha caminat pel carrer amb el gran martell a la mà i s'ha enfrontat a un agent de la policia local que anava amb moto i l'ha intentat aturar. Segons ha explicat l'alcalde, el detingut ha donat un cop de martell al vehicle i l'ha fet anar per terra i s'ha encarat amb l'agent, que ha hagut de demanar reforços ja que tot sol no podia reduir l'home. Segons ha avançat Ràdio Girona, haurien calgut fins a sis dotacions per a reduir-lo.

Solà ha explicat que l'home ha protagonitzat alguns altercats al poble per anar begut i que és una persona que és problemàtica. De fet, té antecedents policials per furt, violència domèstica i atemptat a agents de l'autoritat. El detingut viu a cavall entre casa seva i una nau que havia estat una granja. Està imputat per danys, amenaces i atemptat a agent de l'autoritat.

Sorpresa a la pastisseria després de l'atac

La propietària de la pastisseria Tuyarro, Júlia Giral, es trobava treballant en el despatx de l'establiment quan ha sentit un cop molt fort i un crit agut d'una de les treballadores. "En un primer moment m'he pensat que a una de les noies se li havia caigut una ampolla, perquè estàvem fent neteja del local, i s'havia fet mal. No obstant això, quan he baixat a la pastisseria, he vist com aquest home no deixava de picar els vidres", ha relatat Giral.

La propietària ha explicat que no entenen els motius que han fet que l'home, de 40 anys i veí de Santa Coloma de Farners, ataqués la pastisseria i l'església. "No conec aquest home i no sé per què ho ha fet. Per sort ningú s'ha fet mal", ha afegit. La mestressa ha detallat que tenen previst obrir aquest mateix dissabte i que han col·locat uns vidres provisionals.

D'altra banda, l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, ha explicat que les destrosses tant a l'església com a la pastisseria podrien ascendir fins als 10.000 euros. "Eren uns vidres molt grans i, a més, també ha trencat unes piques molt antigues de l'església que no es podran recuperar", ha lamenta Solà. "Aquest fet ha causat sorpresa i consternació entre els ciutadans, ningú entén res", ha assegurat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema