ERC de la Jonquera està mantenint reunions internes per valorar, entre altres possibilitats, l'opció d'impulsar una moció de censura contra CiU, que pateix dificultats per governar des de l'inici de la legislatura que l'han portat a no poder aprovar el pressupost. Una vegada hagin pres una decisió esperen reunir-se amb el PP. Aquest té clar que cal un canvi a la població amb un govern que tingui un lideratge clar.

El fet que CiU tingui cinc regidors, els mateixos que ERC, i que no s'entengui ni amb aquests ni amb el PP, amb un regidor, està comportant dificultats per aprovar temes com els pressupostos o les ordenances. La darrera vegada va ser al ple de desembre. El regidor del PP, Miguel Ángel Botana, va demanar a l'alcaldessa, Sònia Martínez, que se sotmetés a una moció de confiança però aquesta no hi ha està disposada.

Des d'ERC, el regidor Jaume Domènec ha explicat que el grup municipal està valorant les tres opcions. "Una moció de confiança, o que vulgui buscar un pacte estable amb nosaltres amb la condició de tenir l'alcaldia els darrers dos anys que tampoc semblen disposats a fer, o" afegeix el regidor, "si no es mouen i continuen igual, potser la solució sí serà una moció de censura". Per Domènec, "ho hem de valorar bé" i admet que "al començament podria portar a nivell de poble algunes incomoditats però és que governar d'aquesta manera el poble no va bé". Ara per ara CiU no té ni el suport d'ERC ni el del PP, que mantenen que no hi ha cap voluntat de consens.

Des del PP, Botana ha explicat que estan a l'espera de reunir-se amb ERC. No es posicionen clarament a favor de la moció però Botana admet que un sector del seu grup creu que hi ha d'haver un canvi urgent al govern municipal. Qualifica de "patètica" la situació. Critica la manca de diàleg, la falta de lideratge i de treball per tirar endavant la població.