L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), ha respost la carta del grup municipal d'ERC, a l'oposició, en què li retreu que assegurava que si era escollit batlle, s'hi dedicaria en exclusiva. Fernández va respondre ahir que ell deia que deixaria el càrrec de diputat al Congrés de Madrid per la distància i per la incompatibilitat que això suposa. I precisa que "mai vaig esmentar que renunciava a altres càrrecs polítics, responsabilitats institucionals o treballar en àmbits més oberts del que és estrictament Palafrugell: sigui a nivell comarcal, de la demarcació gironina o de Catalunya".

Pel socialista, Esquerra "no té cap projecte ni iniciativa seriosa, per això ha de recórrer a criticar l'alcalde, que és el més fàcil". Alhora, aconsella als republicans que "treballin si volen aconse?guir l'Alcaldia".

Per què no a Palafrugell?

També retreu a ERC "la manca de rigor (...), que demanen coses al seu alcalde que no demanen als seus companys de partit". Així, cita l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, i el de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ambdós republicans i parlamentaris. Segons Fernández, "estic segur" que ni Torrent ni Junqueras "no desatenen les seves funcions a les respectives alcaldies malgrat ser parlamentaris (...). Si ells poden fer-ho, per què pensen que això no es pot traslladar a Palafrugell?".

Fernández ha garantit el seu compromís amb la ciutat i, "en el cas que fruit de tota aquesta feina arribés un moment que veiés que realitzar les dues tasques és incompatible, deixaria el meu lloc al Parlament".