La cadena de supermercats Mercadona va signar ahir un conveni de col·laboració amb el Banc dels Aliments de Girona que ha de servir per consolidar la relació entre ambdós, que ja fa tres anys que treballen conjuntament. En el marc d'aquesta col·laboració, la companyia aportarà 12.000 quilos de productes bàsics a l'entitat solidària, a més de garantir la seva participació en la campanya del Gran Recapte que es fa anualment.

Segons van anunciar ahir, amb aquest acord es busca enfortir la relació existent en dues vessants. D'una banda, Mercadona posa a disposició els seus supermercats per a futures edicions del Gran Recapte d'Aliments. En la campanya que es va celebrar entre el 30 de novembre i l'1 de desembre de ?l'any passat, 17 establiments de la companyia a les comarques gironines van posar-se a disposició. En total, es van recaptar 58.744 quilos d'aliments bàsics que els clients han entregat al Banc.

De l'altra, l'acord també recull que es realitzarà una donació addicional al Banc dels Aliments. Aquesta serà de 12.000 quilos de productes de primera necessitat, perquè el Banc les pugui distribuir a les persones més necessitades a través d'altres entitats benèfiques col·laboradores.

El Director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, va agrair al Banc dels Aliments "la col·laboració duta a terme" i va afirmar que l'acord és una "petita contribució per ajudar a aconseguir que es pugui recaptar el major nombre d'aliments i distribuir-los entre les persones més necessitades".

Per la seva banda, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, Frederic Gómez, va remarcar que la signatura d'un acord amb Mercadona demostra "la seva confiança en el rigor amb el que gestionem tots els aliments rebuts, garantint que tots els productes arribin a les persones que més ho necessiten". "Així mateix amb aquesta signatura fem palesa una col·laboració ja existent i assentem les bases per seguir treballant amb Mercadona en molts projectes futurs", va constatar.

Segons va informar ahir el Banc dels Aliments, amb aquest acord la cadena de supermercats es compromet així a col·laborar fent una donació dels aliments que posa a la venda als seus supermercats, i el Banc a emmagatzemar i distribuir en condicions adequades els aliments a les entitats sense ànim de lucre a les quals subministra, per tal que puguin arribar al consumidor final en perfecte estat. Actualment, a Catalunya Mercadona ja aportava un total de 85.000 productes de primera necessitat a la Fundació del Banc dels Aliments.