Les dotze comunitats religioses de Blanes i l'Ajuntament han acordat intentar sumar esforços per combatre els efectes de la crisi a la localitat. Aquesta és la principal conclusió de la trobada organitzada pel consistori. L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora d'Acció Social, Susana Ramajo, van presidir divendres passat la trobada que es va fer a la sala de plens de l'Ajuntament amb representants de les comunitats que conviuen al poble.

La trobada és un acte de recepció que s'organitza amb caràcter anual per posar en comú diverses qüestions, així com per mantenir la comunicació amb els portaveus d'aquest àmbit. Aquesta vegada, però, el tema de fons que es va tractar monogràficament durant les prop de tres hores que va allargar-se la trobada va ser el treball que estan fent des de les respectives comunitats per combatre els efectes de la crisi econòmica. En aquest sentit, una de les principals conclusions a què es va arribar a la reunió va ser la voluntat expressada per tots els assistents de sumar esforços i treballar d'una manera més coordinada.

A l'acabar la trobada, l'alcalde valorava molt positivament el resultat de la reunió: "Totes les comunitats s'han mostrat favorables a seguir treballant solidàriament. D'aquí a 3 o 4 mesos ens tornarem a trobar per concretar mesures molt ben definides de participació, per no duplicar serveis i per atendre col·lectius als quals, en aquest moments, ens és molt difícil arribar-hi".

Cadascun dels portaveus de les comunitats religioses també va coincidir a dir que, en un moment de crisi com l'actual, cal mantenir vius els missatges d'esperança. D'altra banda, també va sorgir la idea de constituir una Taula Interreligiosa per compartir i millorar les inquietuds dels respectius col·lectius.

Fa uns anys, l'Ajuntament de Blanes va subscriure convenis de col·laboració amb Unescocat-Centre Unesco de Catalunya pel desenvolupament de diverses accions relacionades amb la gestió de la diversitat de creences. En aquest sentit, s'incidia en la prevenció i la mediació interreligiosa de conflictes directa o indirectament relacionats amb el fet religiós, així com en el foment de la participació de les diferents comunitats de creences i conviccions de Blanes en iniciatives a favor de la convivència i la cohesió social.