Caldes de Malavella diposarà de dues càmeres de videovigilància mòbils que ubicarà en diferents punts del municipi per controlar equipaments del poble. Així ho va anunciar l'alcalde Salvador Balliu, que va explicar que les càmeres ja estan sol·licitades i en pocs dies arribaran al municipi i es podran instal·lar. El batlle ja havia comentat la intenció de posar càmeres per diferents punts del poble i així intentar evitar bretolades o robatoris, però la novetat és que aquestes seran mòbils i es podran anar posant i treient en funció de les necessitats del poble.

L'Ajuntament va anunciar cap a l'estiu de 2011, després d'uns incidents a les termes, que tenia la intenció de col·locar diferents càmeres de videovigilància en els equipaments del municipi i així poder controlar que no es produïssin problemes. Des de llavors, el consistori ha anat fent la feina i se n'han instal·lat les primeres. En aquest sentit, Balliu va explicar que Renfe en va instal·lar a l'aparcament de l'estació, on s'havia produït algun problema. I l'Ajuntament, entre setembre i octubre, també en va posar a la comissaria de la policia local, tant a l'interior com a fora i a l'aparcament.

A més d'aquestes, l'Ajuntament en va sol·licitar dues més de mòbils que podrà anar instal·lant a diferents punts. "El fet que siguin mòbils ens permetrà que es puguin posar 15 dies a un lloc i 15 dies en un altre", va explicar l'alcalde. D'entrada, l'Ajuntament les distribuirà entre l'abocador o centre de recollida d'escombraries situat a Can Carbonell, el del Llac del Cigne i el cementiri. "La gent hi llença de tot i més i amb les càmeres la gent sabrà que hi ha una vigilància i creiem que així es podrà controlar més", va dir Balliu.

"La idea és que a la llarga es pugui anar ampliant a d'altres zones", va comentar Balliu, que va apuntar que aquests espais podrien ser l'Ajuntament o el camp de futbol. A més, segons va explicar, a les termes s'hi instal·laran fins a tres càmeres fixes, "perquè no hi hagi cap problema" en aquest espai.

Per altra banda, Balliu va explicar que en els pressupostos aprovats hi ha una partida de 13.000 euros que anirà destinada a comprar una memòria més gran per emmagatzemar les imatges enregistrades.