L'Agència Catalana de l'Aigua va informar ahir de la millora en la xarxa de sanejament d'aigua a la zona de Camprodon amb l'activació de la depuradora i els col·lectors en alta de Font Rubí. L'obra per posar en marxa aquesta infraestructura ha tingut un cost total que ascendeix als 791.300 euros, i els treballs han consistit en la construcció d'una depuradora amb tractament biològic que pot depurar un cabal de 168'2 metres cúbics al dia, així com al construcció de prop de 60 metres de col·lectors.

L'aigua que rep tractament en aquesta nova depuradora retorna al torrent de Font Rubí, de la conca del Ter, i contribueix així a la seva millora mediambiental perquè l'aigua pugui ser després reutilitzada i aprofitada per altres usos com els urbans, agrícoles i industrials.

Aquesta és la catorzena estació depuradora en servei a la comarca del Ripollès, juntament amb les plantes de Camprodon, Nevà, Núria, Ogassa, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vallfogona de Ripollès. El programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Segons l'ACA, actualment les depuradores de Catalunya garanteixen el sanejament per a més del 95% de la població catalana.