Els grups de l'oposició a Sant Feliu de Pallerols, Units per Sant Feliu i Independents Opció Municipal han expresat els seus dubtes en les adjudicacions del projecte, de la direcció, de la gestió i de l'execució de l'obra de la urbanització del Pla de Bastons. També apunten certificacions errònies certificats de l'alcalde i del secretari amb dades contradictòries, greuges comparatius en la manera de demanar les contribucions i convenis per la modificació del POUM per benefici de privats. Fonts del grup Units per Sant Feliu han informat que estudien dur als tribunals el procés d'urbanització del Pla de Bastons.

Els grups opositors van explicar els dubtes en el decurs d'una xerrada, la qual va tenir lloc dissabte passat a la tarda a l'escola Racolta. A l'acte van acudir unes 70 persones, entre les quals quatre membres de l'equip de govern de CiU i tres del gabinet de l'empresa Enginyeria Obrador. Ni els representants de l'Ajuntament, ni els de l'Enginyeria van tenir dret a participar en el debat o a fer preguntes.

Els grups opositors van denunciar que l'Ajuntament havia consultat les bases del concurs d'adjudicació a un membre de la mateixa enginyeria, a la qual es va adjudicar el projecte.

També van exposar que l'adjudicació de la direcció de l'obra es va fer sense concurs i per valor de 120.000 euros. Una altra reclamació és que el constructor encara no ha lliurat els certificats de qualitat, pels quals, segons ells, l'Ajuntament va pagar 32.000 euros.

Van assenyalar convenis, en els quals s'havia acordat lliurar determinats propietaris de pagar electricitat i de plantar zones verdes.

També volen aclarir les certificacions emeses, volen revisar certificacions perquè diuen que n'hi ha d'impagades; reclamen la plantació de 20 arbres, els quals, segons ells, ja estan pagats. A més, consideren que si s'hagués fet el pagament de les factures, paral·lelament al cobrament de les contribucions cada veí s'hauria estalviat un 2%, uns 28.000 euros.

Indiquen que han demanat el retorn de diners cobrats de més als veïns i reconeguts per l'Ajuntament. Precisen que tres mesos després de la seva petició no han rebut cap resposta.

Conclouen que la urbanitzacó del Pla de Bastons ha endeutat en excés el poble. Apunten que "podem afirmar que hi ha hagut una mala gestió, la qual ha revertit en el conjunt de contribuents". Recorden que, en les properes setmanes es complirà el segon aniversari de tancament de l'obra i que el darrer certificat emès el 5 de novembre del 2012 ha canviat en 100.000 euros. Diuen que encara els manca informació per conèixer la creació de la urbanització.

Fonts de l'Ajuntament van exposar, ahir, que han lliurat l'expedient complert del procés administratiu de la urbanització als opositors. A més l'equip de govern ha anunciat una xerrada pels propers mesos. L'acte informatiu, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme Felix Castanyer (CiU), serà per aclarir les acusacions. Castanyer ha indicat que tot el procés d'urbanització va estar dins de la legalitat. Va posar com a exemple que l'adjudicació va ser guanyada per una empresa que no presentava l'oferta més econòmica, però si la millor oferta tècnica. Indica que si bé van demanar informació de les bases del concurs a l'enginyeria adjudicatària, també ho van fer amb d'altres.

Tot correcte, segons el govern

Apunten que la totalitat de les adjudicacions dels projectes i de les obres van ser correctes. Castanyer va apuntar que l'única errada que reconeix l'Ajuntament és la diferència entre la mesura real i la certificada dels arbres, els quals van ser comprats a un membre d'Units per Sant Feliu. Va indicar que reclamarà una compensació a l'empresa constructora per la diferència d'uns 3.000 euros detectada per UpSF i referent a l'amplada dels arbres. Va indicar que la compensació es pot fer efectiva amb equipaments de lleure infantil. També va explicar que l'Ajuntament no lliurarà l'aval final a l'empresa constructora fins que tot estigui resolt i aclarit.