15 de gener de 2013
15.01.2013

Nou sistema per evitar el robatori de bicicletes a Olot

El consistori utilitzarà, de manera gratuïta, pintura d'alta resistència que es podrà rastrejar a tot l'Estat

15.01.2013 | 17:40

La Policia Municipal d'Olot ha contractat un nou sistema de marcatge de bicicletes, el Bicimark, per poder identificar amb més facilitat el propietari del vehicle en cas de robatori. El sistema consisteix en un número de registre que es retola amb pintura d'alta resistència en dos punts del quadre de la bicicleta. Aquesta numeració única facilita la vinculació entre la bicicleta registrada i el propietari. Fins ara, Olot marcava les bicis amb un codi propi que feia que si els lladres se l'enduien lluny de la població i un altre cos policial la trobava, fos gairebé impossible esbrinar d'on provenia. La base de dades és d'abast estatal i consultable pels diferents cossos.

L'objectiu del canvi de sistema és oferir de forma gratuïta i només per als veïns i veïnes d'Olot un sistema més eficaç per dissuadir la sostracció de les bicicletes. En cas que igualment li robin el vehicle, el nou sistema possibilita que es pugui retornar la bicicleta al propietari en el moment que sigui localitzada per un cos de policia arreu de l'Estat.

Fins ara Olot feia servir un sistema de marcatge mecànic a partir d'un número de referència d'ús exclusiu de la Policia Municipal d'Olot i que, per tant, només permetia la localització de la bici dins la mateixa ciutat. Aquest marcatge serà substituït pel nou sistema en què es comparteix una mateixa base de dades per a tot l'Estat.

Els propietaris de bici han de registrar la bici per obtenir un número propi a través de la base de dades estatal que ofereix la mateixa empresa. Qui vulgui marcar la bicicleta de manera gratuïta ha de contactar amb la Policia Municipal omplint el formulari que hi ha penjat al web de la policia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook