L'expresident de la Generalitat José Montilla tornarà a ser senador per designació del Parlament. La decisió obliga l'Entesa a prescindir de la senadora Iolanda Pineda. La també regidora del PSC a Salt reprendrà la seva activitat com a advocada en una empresa de serveis professionals. malgarta assegura que "he après molt i m'hauria agradat seguir".

Montilla, president de la Generalitat entre 2006 i 2010 i exministre d'Indústria, que va estrenar la seva condició de senador l'any 2011, va ser ratificat pels socialistes i d'aquesta manera serà proposat pel PSC en el pròxim ple del Parlament

Després de les eleccions del 25-N, ERC va arrabassar un dels dos senadors que tenia el PSC a la Cambra Alta, de manera que després de la decisió adoptada per la comissió executiva dels socialistes Iolanda Pineda perdrà el seu escó.

La decisió era esperada per la representant gironina des de fa unes setmanes i va assegurar ahir que "era previsible que José Montilla es quedés perquè és el portaveu del grup de l'Entesa. Encara que també podia ser que no haguéssim repetit cap dels dos i s'escollís una persona nova".

El relleu no es farà fins al febrer, encara que Pineda va assegurar que aquesta setmana ja farà el seu comiat dels companys d'escó. D'aquesta manera, reprendrà la seva activitat professional com a advocada. "Tinc un projecte de cooperatia de serveis professionals, amb altres especialistes i jo exerciré d'advocada".

Iolanda Pineda va ser escollida senadora després de les eleccions generals de novembre de 2011, en no aconseguir escó al Congrés. La representant autonòmica va explicar que en els 12 mesos que ha exercit ha hagut de revisar set projectes de llei, entre els quals es troben la modificació de la Llei de societats de capital, productes turistics, la taxa judicial o la modificació del Codi Penal. "És una bona experiència des del punt de vista personal i jurídic", remarca.

El seu fill Narcís

Del seu pas pel Senat quedarà també la imatge de la política gironina amb el seu segon fill Narcís, a qui va portar al ple poques setmanes després de nèixer. Pineda, amb aquest gest, reclamava que es fes efectiu com més aviat el vot telemàtic al Senat, de la mateixa manera que s'havia aporvat al Congrés pocs dies abans. La Mesa del Congrés va aprovar el procediment després que el passat mes de juliol la Cambra modifiqués el seu Reglament per permetre les votacions d'aquells diputats que, bé per embaràs, permís de maternitat o paternitat o malaltia greu, no poguessin assistir al ple.

Precisament, Pineda es va mostrar decebuda perquè "no s'ha aconseguit". La socialista està convençuda que "és una qüestió de voluntat política perquè si es pot fer al Congrés, es pot fer al Senat. No era un acte frívol i em sap greu que no hi hagi hagut solució". "No és un anecdota més, la senadora de CiU, Maria Rieradevall, també va haver de dur la seva filla durant unaes setmanes. És la reivindicació d'un dret", va reiterar.