L'Ajuntament de Roses ha obtingut a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (OSOC) una ajuda de 100.000 euros per a la reactivació econòmica del nucli antic que es porta a terme dins el programa Treball als Barris, així com per a l'activació de noves accions adreçades a aturats. En el marc del programa es fan cursos de cambrers i d'adobadors de xarxes.

Segons ha informat l'Ajuntament, l'ajut es destinarà a dues línies de treball del Pla de Barris del Nucli Antic. Per una banda, permetrà la dotació del personal tècnic per donar continuïtat a les accions de dinamització social i econòmica que ja havien començat al barri. Per l'altra, es faran els dos cursos de formació professional: un de cambrers que tindrà lloc a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà, de 150 hores, i un altre d'adobadors de xarxes de pesca, de 60 hores, que comprendrà pràctiques en empreses.

Els objectius del projecte són millorar la preparació de les persones aturades per tal d'afavorir les seves possibilitats de contractació, així com millorar la competitivitat de les empreses locals amb la dotació de personal més qualificat, ha remarcat l'Ajuntament.

El dispositiu, que s'iniciarà el proper mes amb la selecció dels participants en el projecte, contempla també la concessió de beques per sufragar les despeses de transport entre Roses i Figueres per als participants en el curs de cambrers.

Les ajudes estan cofinançades entre el Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.