La conversió de les places d'aparcament de barris propers al centre de Blanes en àrees de zona blava i per tant, de pagament ha provocat la crispació dels veïns. En el seu segon dia d'apliació, transitant pel municipi es podia veure com zones properes al centre apareixien gairebé buides de cotxes estacionats. Però a més, apareixien mostres de desacord vers la creació d'aquestes noves places de pagament -unes 400 durant tot l'any- al municipi.

Un exemple del rebuig veïnal vers aquesta nova mesura que es va instaurar dimarts és un cartell que ha aparegut en indrets dels barris de la Perla i el Mas Enlaire i que es titula "No a la zona blava" i 'acaba amb una frase sentenciadora "ja n'hi ha prou d'abusos". Aquesta és una mostra del malestar veïnal però no pas l'única sinó que dimarts a la nit, un grup d'associacions de veïns i entitats de Blanes es van trobar per tal d'aturar la mesura que ha aplicat l'equip de govern de Blanes liderat per Josep Marigó després d'adjudicar l'explotació a l'empresa SABA.

Per tot això, els veïns descontents preveuen crear un manifest en els propers dies contra els nous aparcaments de pagament. I també, es plantegen crear una plataforma ciutadana en contra.

En els cartells apareguts a banda de mostrar el rebuig, els veïns recorden que en els barris de la Perla i el Mas Enlaire se'ls ha fet "un regal de Reis" amb la instauració del nou sistema d'aparcament i reivindiquen, tal i com es realitza en altres àrees de Blanes on hi ha zones blaves un sistema diferent, com és la bonificació de la tarifa pels veïns.

Blanes ha creat unes 400 places en els barris més cèntrics de la població i són de pagament tot l'any. A banda se n'han creat 567 que són zona blava només els mesos d'estiu i 834 on els veïns no han de pagar sinó que tenen la tarifa bonificada. Les 400 places de pagament que ho són tot l'any es troben per exemple properes als equipaments locals com ara el dispensari, el mercat i també zones comercials com el carrer Joaquim Ruyra, així com també l'àrea de l'hospital-asil. Per tota aquesta raó, els veïns exigeixen a l'Ajuntament que trobi una situació alternativa i de fet, s'estan recollint signatures amb aquest objectiu. Pel que fa a les firmes obtingudes fins ara n'hi hauria almenys 3.500 tant recollides per un veí -unes 2.000- com per ICV-EUiA, més de 1.400.