18 de gener de 2013
18.01.2013

Condemnen un advocat gironí per maltractar la seva dona

Li va llançar una làmpada, la va empènyer i li va estirar els cabells mentre es trobaven dins el dormitori

18.01.2013 | 01:00

El Jutjat Penal 6 de Girona ha condemnat un advocat gironí per maltractar la seva parella. El lletrat, Jordi Díaz, va llançar una làmpada contra la víctima, la va empentar i li va estirar els cabells. Els fets van tenir lloc en plena matinada del 13 de setembre del 2011, quan el matrimoni es trobava a dins del seu domicili a Girona. Inicialment, Díaz s'enfrontava a una condemna d'un any de presó i a no poder-se acostar a la víctima durant tres anys. No obstant això, ahir al matí, a les portes del jutjat, acusació i defensa van arribar a un acord. El lletrat va haver d'admetre els fets i, en conseqüència se'l va condemnar per un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona a 57 dies de treballs en benefici de la comunitat.
Els fets que van arribar ahir a judici van tenir lloc ara fa un any i quatre mesos. Aleshores, l'advocat Jordi Díaz estava casat amb la víctima -actualment el matrimoni s'ha separat- i tots dos vivien a Girona. La matinada del 13 de setembre del 2011, mentre els dos es trobaven al dormitori, el lletrat va agredir la seva parella.
Díaz va llançar una làmpada contra la seva muller, li va donar una empenta i la va estirar pels cabells. La dona va denunciar-lo i, arran d'aquests fets, el lletrat gironí va acabar acusat per un delicte de maltractament a l'àmbit de la violència de gènere pel qual el fiscal sol·licitava una pena d'un any de presó.
A més, el fiscal també sol·licitava que se li prohibís posseir cap mena d'arma durant tres anys i que, durant aquest mateix període, tampoc es pogués acostar a menys de 500 metres de la víctima.
La conformitat entre les parts, que es va pactar ahir abans de començar la vista va permetre la reducció de la condemna. L'acte de conformitat es va celebrar a porta tancada a instàncies de la jutgessa.

Treballs per la comunitat
L'acusat, a qui representava el lletrat Jordi Corominas, va admetre els fets i d'aquesta manera les parts van poder renunciar a practicar la prova, motiu pel qual la magistrada va acabar dictant una sentència de viva veu. Jordi Díaz, a banda d'estar condemnat a una pena de 57 dies de treballs en benefici de la comunitat per un delicte de maltractament, no es podrà acostar a menys de 60 metres de la seva exdona durant mig any.
La sentència també imposa a l'advocat gironí condemnat la prohibició de tenir o portar armes durant dos anys i un dia. En matèria de responsabilitat civil, Jordi Díaz haurà de pagar 35 euros a la víctima, a més de fer-se càrrec de les costes del procés. La sentència del Jutjat Penal 6 de Girona que condemna l'advocat gironí ja és ferma a resultes del pacte entre les parts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema