Fins a 40 rutes pels santuaris i ermites de la Mare de Déu repartides pel Gironès i la Selva han quedat recollides en un llibre editat per la Diputació de Girona per tal de mostrar el patrimoni cultural i popular de la província, donar a conèixer els seus camins i pobles i oferir una guia pràctica als amants de l'esport i l'excursionisme.

El treball, titulat "Santuaris i ermites de la Mare de Deú a les comarques gironines: Gironès i la Selva", recull un total de 40 rutes que es poden fer a peu, en bicicleta de muntanya i amb cotxe. Totes ?estan relacionades amb santuarisi i ermites de la província i cada ruta va acompanyada d'informació complementària a nivell ?cultural, històric i gastronòmic. Es tracta del segon volum que ?s'edita i, a més, incorpora una ?novetat: l'ús del sistema de ?telecomunicacions GPS, que li dóna efectivitat i ?actualitat.

La presentació del llibre va tenir lloc ahir a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona i va anar a càrrec del seu vicepresident i ?president de la comissió de? ?Cooperació Local, Cultural i ?d'Acció ?Social, Xavier Soy, i de l'autor del llibre, Jaume Catalan.