El Grup Aspronis ha iniciat una nova línia de negoci amb l'obertura d'Aspronis Viatges. Un empresari de Blanes, Alfred Catalán, es jubilava després de 20 anys al capdavant de Tot Travel i ha decidit, en lloc d'abaixar la persiana o traspassar el negoci, cedir-lo a l'entitat, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual. I és que Catalán té un fill amb síndrome de Down que els ajuda a l'agència des dels seus inicis i, per això, reconeix que sempre ha estat sensibilitzat.

Aquesta donació els permet obrir noves vies per aconseguir recursos i també poder oferir més llocs de treball a persones amb discapacitat. L'objectiu d'Aspronis és especialitzar-se en la recepció de turistes amb discapacitat oferint-los allotjament i activitats esportives adaptades. D'aquesta manera, podria contactar més personal per al manteniment i neteja dels apartaments. Com reconexia la presidenta de la fundació, Maria Dolors Oms, "aquest any hem tancant en positiu però justet, i hem de reinventar-nos perquè no volem fer fora ningú". Aspronis dóna feina a 200 persones amb discapacitat intel·lectual i s'ha fixat com a objectiu no acomiadar-ne cap.

El director d'operacions d'Aspronis, Jordi Masbernat, per la seva banda va destacar ahir la importància de poder iniciar aquest nou negoci. Segons va remarcar, és insòlit que a Catalunya una entitat de les característiques d'Aspronis es dediqui al sector de les agències de viatges. Per això, la voluntat de l'entitat és fer una aposta decidida per especialitzar-se en turisme per a persones amb discapacitat. D'aquesta manera, a banda de seguir amb l'activitat tradicional de l'agència s'hi sumarà la capacitat de rebre turistes estrangers amb discapacitat.

I així, va dir Masbernat, podran gestionar tant el desplaçament com l'allotjament i les activitats d'aquest col·lectiu. Tot Travel ha tancat el 2012 amb una facturació entorn als 500.000 euros. Masbernat va avançar que, un cop endeguin el projecte calculen multiplicar per quatre la facturació en uns tres o quatre anys.

L'agència ja funciona amb normalitat -es troba al carrer Verge Maria, al centre de Blanes- i s'inaugura oficialment divendres a la tarda. Masbernat confia que la gent cada cop té "més consciència social" i, per això, aniran a demanar pressupostos a Aspronis Viatges abans que a d'altres agències. La presentació del projecte es va fer ahir a l'Ajuntament, on l'alcalde, Josep Marigó, i l'equip d'Aspronis van voler agrair a Catalán la donació d'un negoci que, en paraules de Masbernat, "en temps de crisi funciona i té resultats positius".