La polèmica sobre les noves zones blaves de Blanes continua. Després de les mostres de malestar dels veïns per la instal·lació de les noves zones d'aparcament de pagament, l'alcalde de la ciutat, Josep Marigó, va manifestar ahir que està "obert a donar les explicacions que faci falta", però al mateix temps va recordar que el concurs públic ja "està donat". En aquest sentit, Marigó va destacar que sí que es podrien canviar les condicions que es van signar, però que aquests canvis els hauria d'acceptar Saba, que és l'empresa adjudicatària, i que, a més, comportarien un cost per a l'Ajuntament que hauria d'abonar una indemnització a l'empresa. Diners que ara mateix no té el consistori, va afegir.

"Hi ha unes condicions contractuals que el concessionari ha acceptat per unes xifres concretes [1,7 milions d'euros]. Si es canvien, el contractista hi hauria d'estar d'acord i se l'hauria d'indemnitzar", va manifestar Marigó, que va afegir que l'Ajuntament ara mateix no ho podira pagar. A més, va afirmar que entén que la gent no vulgui pagar, però va destacar que la situació difícil de l'Ajuntament i que l'aparcament "no és un bé de primera necessitat". També va defensar que "en la zona blava de tot l'any sempre hi ha alternatives per als veïns", tot i que són més ?lluny que abans.

Per altra banda, l'alcalde va tornar a recordar que l'Ajuntament va treure a concurs l'aparcament per dos motius diferents. En primer terme, per una necessitat econòmica, per poder quadrar els comptes de l'any amb ingressos extres. I en segon lloc, perquè des del govern municipal consideren que pot "facilitar la mobilitat" i la rotació de vehicles en algunes zones, on hi ha equipaments i comerç privat. "La rotació pot servir també per revitalitzar el comerç de proximitat", va afirmar Marigó. L'alcalde va recordar, a més, que s'han posat unes tarifes similars a les d'altres poblacions veïnes i que hi ha la possibilitat d'aparcar tot el matí (de nou a cinc de la tarda) per 4 euros i tota la tarda per 3 euros.