Durament, la vida continua malgrat que ens hagin ocorregut les pitjors desgràcies. Així ho està experimentant Carme Hospital, que a poc a poc ha agafat les regnes dels hotels i els negocis que compartia amb el seu marit, Jordi Comas, assassinat avui fa dos mesos per tres lladres que van entrar a robar a casa seva i el van acabar asfixiant amorrant-li la cara contra el sofà quan es va intentar revoltar en veure que maltractaven la dona. L'esposa de Comas s'ha posat al capdavant de la gestió de l'Aromar i el Costa Brava, dos dels hotels de més capacitat de Platja d'Aro, recolzada per la família i el personal dels establiments, que en el seu moment va demostrar també una profunda consternació per la mort de l'empresari en un infaust diumenge al vespre, mentre el matrimoni era tranquil·lament a casa. Tres lladres els van sorprendre i no van dubtar a cobrar-se la vida de Comas i després dir-li a la dona que, si no col·laborava, podria anar pel mateix camí.

Producte d'aquesta consternació i per la necessitat de reinvindicar algú a qui -i ja ho deien en vida seva- es considerava un bon empresari i un home bo en general, a Platja d'Aro han sorgit ?al?menys dues iniciatives, tot i que una està obtenint més seguiment que l'altra. La més tímida s'ha convertit en un grup de Facebook on ciutadans de Platja d'Aro i molts dels treballadors de Comas reclamen que el municipi que ell va contribuir a posar en la primera línia del turisme mundial li dediqui un carrer o una plaça. Ara per ara això no es preveu, apunten fonts municipals, però sí que s'està organitzant un gran acte, impulsat pel món empresarial i al qual s'han afegit les institucions del món turístic gironí, per fer un gran acte a l'hotel Costa Brava el proper mes d'abril que significarà l'homenatge definitiu a l'hoteler.

Així, la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), de la qual Comas era president, la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, les Cambres de Comerç del territori, l'Institut d'Estudis del Baix Empordà, l'Escola d'Hostaleria de Girona -Comas en va ser alumne de la primera promoció, indiquen des de Platja d'Aro-, el Patronat de Turisme Girona-Costa Brava i altres institucions i gent diversa del món de la gastronomia i el turisme en general prendran part en aquest acte que tot just comença a agafar forma i pel qual es nomenarà properament una comissió d'organització.

Tema a banda és la investigació del crim. Els Mossos d'Esquadra van afirmar des del primer moment que l'assassinat de Comas era un cas de màxima prioritat. La comarca del Baix Empordà es va blindar, i continua essent objecte de nombrosos controls de pas destinats tant a controlar les anades i vingudes dels nombrosos lladres de cases que actuen a la zona com a aportar sensació de seguretat com a recopilar informació que pugui ajudar en la resolució del cas, expliquen des del cos. No hi ha dades oficials de la investigació. Discrecionalment, el cos indica que estan en la fase de recopilar informació -entre altres coses es revisen, per exemple, els cotxes que han passat pels radars de la zona, per buscar matrícules sospitoses- i no aporten informació sobre si existeixen sospitosos amb noms i cares.

No només és però cosa dels Mossos d'Esquadra, la vigilància de les carreteres que a més s'ha estès més enllà del Baix Empordà per aplicar un pla de xoc a tota la regió policial de Girona -els límits naturals de la província, excepte la Cerdanya- sinó que les policies municipals del territori també hi prenen part. A Platja d'Aro, primer municipi interessat a prendre mesures que fomentin la seguretat del municipi, han redibuixat el quadrant de feina dels agents locals de manera que hi pugui haver més presència p0licial municipal al carrer. Durant el mes de desembre les denúncies per delictes o faltes van davallar al 50% respecte a les recollides en el mateix període de l'any anterior. Els controls de pas efectuats per altres policies donen també fruits en forma de trobar-se amb delinqüents buscats; o comissar petites quantitas de droga, com és el cas de l'actuació d'agents de Banyoles, que van detenir dos homes francesos perquè duien a sobre mig quilo de marihuana.