L'Ajuntament de Palamós vol aprofitar l'actual edifici de l'escola Vila-romà, a Sant Joan, per tal de destinar-lo a usos formatius, ubicar-hi l'Escola d'Adults del municipi i els serveis de l'Aula d'Aprenentatge, depenents de l'Àrea municipal d'Ensenyament. Així, es donaria continuïtat a l'activitat formativa i docent que sempre ha tingut l'equipament. El consistori ha fet la sol·licitud als Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat a Girona que ho ha valorat positivament i es preveu poder tancar un acord. Segons fonts municipals, la proposta també ha estat molt ben valorada pel Consell Escolar de l'escola Vila-romà.

L'objectiu és el de no enderrocar l'immoble i poder-lo aprofitar un cop entri en funcionament el nou edifici de primària que s'està acabant de construir i que es preveu que estigui totalment enllestit a finals del mes de març.

Amb la proposta d'ubicar l'Escola d'Adults del municipi a l'actual edifici de l'escola Vila-romà es resol el problema de manca d'espai i d'instal·lacions que actualment té l'Aula d'Aprenentatge, sumat a la despesa de lloguer d'aquest equipament situat en un edifici de titularitat privada del carrer de Salvador Albert i Pey.

La proposta també és una alternativa temporal al projecte de reforma de l'Arbreda que inclou entre altres l'Edifici de la Ciutadania, on en un futur és previst ubicar aquest servei i que l'Ajuntament ha posposat.