El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, s'ha mostrat en una entrevista concedida a TV3 a destinar més efectius dels Mossos d'Esquadra a lluitar contra els robatoris amb violència als domicilis del Baix Empordà. "Incrementarem tant els efectius com els controls policials, si s'escau", ha matisat. La decisió es prendrà després d'escoltar els responsables policials i els alcaldes de la zona. També durant la junta extraordinària de seguretat d'aquest dijous a Platja d'Aro per abordar aquest problema i comptarà amb la seva presència. Espadaler ha demanat "temps" i s'ha negat a donar informació sobre les investigacions policials per no obstaculitzar-les tot i prometre que estan "en el bon camí".

El flamant conseller d'Interior s'ha negat a aclarir si els quatre casos registrats a les Comarques Gironines durant aquest 2013 de robatoris amb violència a domicilis, tres dels quals en cases del Baix Empordà, estan relacionats amb una xarxa especialitzada. No ho ha fet per no obstaculitzar unes investigacions que estan "en el bon camí".

Aquesta onada d'atracaments arriben tan sols dos mesos després de l'homicidi del president de la patronal de Girona, Jordi Comas, asfixiat per les mordaces d'uns lladres. "Som conscients que genera alarma social", ha admès Espadaler.

El conseller s'ha mostrat disposat a incrementar el nombre d'efectius policials, tant els presents als dispositius visibles per actuar de manera dissuasòria com els dels agents que treballen investigant els fets. "Si s'escau", ha matisat.

Pilotes de goma o "una altra eina"

Espadaler també estudiarà la conveniència o no de seguir utilitzant les pilotes de goma com una eina per dispersar aglomeracions violentes. "Però si es retiren s'hauran de substituir per una altra eina", ha remarcat. La sortida del seu predecessor, Felip Puig, va estar marcada per l'incident encara no resolt que va costar un ull a l'Esther Quintana, durant la darrera vaga general, presumptament a causa d'una d'aquestes pilotes.