Lloret de Mar ha apostat els últims anys per diferents tipus de turista i un d'aquests és el dels esportistes, que és un tipus de visitant que sobretot arriba al municipi durant la temporada mitja i baixa i va creixent. La regidora d'Esports Ester Olivé (CiU) assegura que el 2012 s'ha tancat amb un increment dels esportistes, en total s'hi han desplaçat fins a 33.000 esportistes durant l'any passat, 7.000 més que el 2011.

Unes altres xifres que també es veuen incrementades són el nombre d'acompanyats als esportistes, es més que dobla, passant l'any 2011 de 20.000 fins als 42.000 de l'any passat, segons va destacar la regidora d'Esports a l'emissora local Nova Ràdio Lloret.

Pel que fa al nombre d'esdeveniments d'aquest any passat, se n'han celebrat 256. I pel què fa a les tipologies, la major part han estat entrenaments dels esportistes, el 20 per cent van ser tornejos privats i un 6 per cent, competicions oficials. I quant a les nacionalitats que més han utilitzat les instal·lacions esportives de Lloret i els seus allotjaments turístics són els procedents els països nòrdics, en concret, de Suècia i Noruega.

La regidora Ester Olivé assegura que l'increment del turisme esportiu es fonamenta bàsicament en què Lloret de Mar compta amb oferta esportiva i hotelera en un mateix indret el turisme esportiu. I recorda que el municipi de Lloret aposta per aquesta tipologia de visitant el què va provocar rebre la marca de destinació de turisme esportiu l'any 2006, cosa que ajuda a la promoció de la destinació.