El Jutjat Mercantil de Girona ha autoritzat la liquidació de les empreses que gestionen els cinc hotels que el Grup Prestige té a Roses. L'abril de l'any passat, la companyia va decidir presentar concurs voluntari de creditors com a mesura per intentar superar el deute acumulat, que ascendia a uns 8 milions d'euros.

La desaparició de les cinc societats ha estat l'única sortida que ha trobat la companyia, després que, tot i lligar acords amb molts deutors -sobretot, els proveïdors- no hagi pogut fer el mateix amb l'Agència Tributària. La direcció del Grup Prestige assegura que la liquidació de les gestores no suposarà el tancament dels cinc hotels, que sumen 898 habitacions.

Establiments de 3 estrelles

L'abril de l'any passat, Prestige Group va presentar concurs de creditors per a les cinc empreses gestores dels hotels de Roses. Tots els establiments són de 3 estrelles i tenen entre 37 habitacions (el que menys) i 246 (el que més).

En concret, el concurs de creditors -corresponent a l'antiga suspensió de pagaments- afectava els hotels Coral Platja elit, Goya Park, Mar i Sol elit, Sant Marc i Victoria elit. En aquell moment, les cinc societats gestores acumulaven un passiu proper als 8 milions d'euros, que es repartia entre bancs i proveïdors.

Ara, el Jutjat Mercantil de Girona ha autoritzat la liquidació de les cinc gestores. A la pràctica, això suposa que no s'ha pogut arribar a cap acord amb els deutors per permetre reflotar la situació i que, per tant, les societats desapareixeran.

Segons ha explicat la direcció del Grup Prestige, tot i que ja s'havien lligat acords amb els proveïdors per tal de superar els deutes, no ha estat possible arribar a cap entesa amb l'Agència Tributària. Per tant, assenyalen que no hi ha hagut cap altra sortida que entrar en liquidació.

Tot i això, la direcció del Grup Prestige assegura que els cinc hotels de vacances continuaran oberts. Quedarà veure, de totes maneres, si la propietat dels establiments continua en mans de la companyia, perquè a hores d'ara, aquesta és una incògnita no resolta. Els cinc edificis estan en mans d'altres societats del grup, diferents a les gestores que en portaven el dia a dia.

A més dels hotels de Roses, Prestige Grup compta amb un altre establiment, el Palmera Plaza, situat a Jerez de la Frontera (Andaliusia). Aquest hotel, però, no es va veure afectat pel concurs de creditors presentat l'abril de l'any passat.