Uns lladres van assaltar ahir una joieria de Blanes a punta de pistola i van deixar lligat el propietari. El local, situat al carrer Pare Puig del municipi, està especialitzat en vendre articles al detall per Internet. Els assaltants van entrar al negoci i van amenaçar el propietari amb l'arma de foc. Després, el van lligar de mans i peus, van regirar el local i van fugir amb el botí, tot i que no en van transcendir la quantitat. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, després de rebre l'avís, van muntar un desplegament a les entrades i sortides de Blanes per intentar localitzar els lladres. De moment, però, no s'han fet detencions.

L'atracament va tenir lloc poc abans de les onze del matí. Els assaltants van entrar a la joieria Maria Guixé de Blanes, situada en un primer pis del carrer Pare Puig. El negoci està especialitzat en vendre tota mena de joies (aliances, collarets, rellotges) per Internet. Tot i no tenir els articles exposats en vitrines, sí que els seus propietaris tenen gènere de mostra.

Els assaltants van amenaçar el propietari amb una arma de foc curta. L'home era l'únic que en aquells moments es trobava a dins de la joieria. Els lladres el van lligar de mans i peus i van regirar el local, emportant-se totes les joies i objectes de valor que hi van trobar (tot i que no en va trascendir la quantitat).

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, després de rebre l'avís de l'atracament, van muntar un dispositiu específic i van tancar les entrades i sortides de la població per intentar localitzar els atracadors. Però, fins a última hora d'ahir no s'havien produït detencions.

Alliberats amb antecedents

D'altra banda, a les comarques Girona s'han detingut sis persones més com a presumptes autores d'assalts a domicilis, després que dimarts s'anunciés la desarticulació d'un grup que actuava a la comarca de la Selva, segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra. Ara bé, els detinguts, tres d'ells amb antecedents, van passar el mateix dia a disposició del jutjat d'instrucció en fucions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La resposta policial a aquesta mena de delictes, que s'havia propagat especialment a l'àrea del Baix Empordà, s'ha saldat amb aquestes noves detencions, que es van produir entre el 16 i el 18 de gener a Fornells de la Selva i Blanes.

Dels sis detinguts ara, quatre van ser sorpresos al municipi de Fornells quan intentaven accedir a l'interior d'un domicili. Aquests presumptes lladres, tots veïns de Palafrugell i de nacionalitat espanyola, són Víctor G.C., José M.B., José María M.R. i José Manuel V.G., de 22, 18, 29 i 28 anys respectivament. Els quatre van ser sorpresos el 18 de gener per una patrulla dels mossos que vigilava la zona preventivament i, encara que van intentar fugir en un vehicle aparcat al costat de l'habitatge, van ser interceptats pels agents. Els detinguts, tres amb antecedents, es troben en llibertat amb càrrecs.

Les altres dues detencions van tenir lloc dos dies abans a Blanes, on els Mossos d'Esquadra van capturar dos presumptes lladres que havien accedit a l'interior d'un habitatge a través del balcó. Els detinguts són Miloudi E.R., marroquí de 20 anys i veí de Blanes, i Jonatan P.S., espanyol de 18 anys i amb domicili desconegut. Els dos presumptes lladres van accedir a l'interior de la casa cap a dos quarts de 10 del vespre i, en tenir-ne coneixement, els Mossos d'Esquadra van enviar una patrulla que va comprovar que la porta del balcó estava trencada.

Un veí va informar els agents de la possibilitat que un home d'avançada edat visqués allà, de manera que els policies van entrar al domicili i van trobar Miloudi E.R. i Jonatan P.S. amagats sota el forat de l'escala de la planta baixa. Els mossos, després de comprovar que a l'habitatge no hi residia ningú des de feia temps, van procedir a la detenció dels dos presumptes lladres, amb antecedents. Els detinguts van passar el 21 de gener a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Blanes, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Girona ha estat escenari els últims dies de tres assalts a domicilis, l'últim diumenge a Pals, on un matrimoni i el seu fill van ser lligats i emmordassats per sostreure'ls 15.000 euros d'una caixa forta entre diners en metàl·lic i objectes de valor.