La Policia Local de Palafrugell no celebrarà aquest any la festivitat del seu patró, Sant Sebastià. Malgrat que l'esdeveniment ja estava convocat, finalment, la regidora delegada de Seguretat ha optat per no fer cap celebració ja que l'assistència d'agents hauria estat escassa. Menys d'una vintena eren els policies palafrugellencs que tenien intenció d'acudir a la recepció institucional que es fa amb motiu de la festivitat del patró del cos, segons ha comentat el seu regidor, Lluís Pujol (CiU), que ha desmarcat aquesta situació dels problemes de convivència que els darrers anys ha tingut la Policia Local de Palafrugell.

La celebració en honor a Sant Sebastià s'havia de celebrar demà. Aquesta setmana, però, el sotsinspector en cap del cos, Andreu Verdugo, va comunicar l'anul·lació dels actes previstos. "Per motius aliens a la nostra voluntat ens veiem obligats a suspendre els actes que hi havia previstos per celebrar la diada del Patró de la Policia Local, programats per al divendres 25 de gener de 2013", informava el cap policial als convocats.

Pujol s'ha extès més i ha concretat a aquest diari que "es va decidir suspendre perquè la gent no està animada" i molt pocs agents estaven disposats a participar a la cerimònia institucional i al posterior dinar, que es preparen ells. El regidor ha atribuït aquesta poca concurrència a l'estat anímic dels agents per l'actual situació econòmica i d'incertesa laboral que afecta el conjunt de la societat. "Que no tinguin ganes de fer-ho no té a veure amb els problemes interns que hi hagi hagut", ha volgut deixar clar.

Pujol també ha precisat que "la festa és de la Policia Local i, per tant, han de ser els agents els que l'han de voler fer". Cosa que de moment sembla que no passa. En tot cas, l'edil ha afegit que si en unes setmanes els ànims són uns altres i hi ha voluntat dels agents de celebrar la festivitat, s'organitzarà de nou.

En el sentit que diu Pujol, des del cos apunten que els agents, com a funcionaris, no estan disposats a estar davant de polítics. D'altres veus del cos apunten a un altre motiu: la convivència insostenible entre agents que va trascendir públicament l'estiu del 2011 seguiria vigent, malgrat els esforços que s'han fet per aconseguir arreglar-ho, amb la substitució del que aleshores era el cap entre d'altres mesures.

Així, hi ha certs agents descontents amb la gestió d'aquest tema per part del govern, i així volen demostrar-li el seu rebuig i boicotejar-lo. De fet, asseguren que segueix havent-hi problemes greus malgrat la reorganització interna que s'ha fet al cos.