Els Mossos d'Esquadra van denunciar el passat 21 de gener un conductor de 61 anys i veí de Sant Joan les Fonts (Garrotxa), per circular a 161 km/h i doblar la taxa d'alcoholèmia. Els fets van passar a les 18:00 hores durant un control de velocitat que s'havia muntat a la carretera A-26, a l'altura del punt quilomètric 66,2, dins del terme municipal d'Argelaguer. Tres dies abans, una conductora de 39 anys i veïna de la Vall d'en Bas va ser enxampada a la mateixa A-26 circulant a 175 km/h en un tram limitat a 80. Els dos conductors han estat imputats per un delicte contra la seguretat viària, tipificat a l'article 379 del Codi Penal, i hauran de declarar davant el jutjat d'instrucció d'Olot.

L'home de 61 anys va ser denunciat per un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol i amb excés de velocitat. Els agents van detectar com el seu vehicle circulava a 161 km/h en un tram on la velocitat màxima permesa és de 100 km/h, és a dir, 61 km/h superior al límit. Els mossos van identificar el conductor i van comprovar que l'home podria anar sota la influència de begudes alcohòliques. Els agents van constatar que el conductor marcava una taxa penal de 0,46 mg/l en aire expirat, gairebé el doble del màxim permès, que és de 0,25 mg/l.

Tres dies abans, efectius de l'Àrea Regional de Trànsit del sector d'Olot també van imputar un delicte contra la seguretat del trànsit a una conductora de 39 anys i veïna de la Vall d'en Bas per circular amb una velocitat penalment punible. Cap a les nou del vespre del dia 18 de gener, els mossos estaven realitzant un control de velocitat a la carretera A-26, en el seu punt quilomètric 69,8, dins del terme municipal de Besalú, i van detectar un vehicle que circulava a 175 km/h en un tram on la velocitat màxima permesa és de 80. És a dir, 95 km/h superior a la limitació permesa en aquell tram de via.