Dos dels assessors del grup de CiU nomenats per Unió, Minerva Amador i Fidel Rincón, i el cap de Protocol, Josep Maria Amargant, compareixeran avui, acompanyats dels seus advocats, a la comissió d'investigació per desvetllar si en algun moment es va tenir la intenció d'utilitzar diners públics en tot l'assumpte. Jaume Torramadé i Josep Maria Bros, cap de gabinet de presidència, també estan cridats a explicar la seva versió, però no han confirmat si assistiran, ja que que no en tenen l'obligació. La Diputació vol conèixer si en algun moment es va fer un ús impropi de diners públics, o bé per pagar la suposada indemnització de 50.000 euros que reclamava Amador, o bé, en el pagament dels informes que s'haurien encarregat a Rafael Entrena.

El mateix Torramadé va denunciar la dona als Mossos d'Esquadra perquè, segons va fer públic, ella pretenia extorquir-lo sota falses acusacions basades en un suposat excés de llibertats que Torramadé nega.

Per la seva banda, el lletrat d'Amador va assegurar que havia estat Torramadé i el mateix partit que havien volgut arribar a un acord econòmic amb Amador, presumiblement a canvi del silenci de l'assessora. La jove, que té 32 anys, era també militant i presidenta del comitè local d'UDC a Salt.

Els fets s'inicien a partir que Amador acusa Torramadé davant d'altres càrrecs democristians d'haver-se excedit amb ella en el decurs d'un sopar de partit el vespre de l'inici de la campanya electoral. Consultats per aquest diari, els assistents al sopar van assegurar que en cap moment havien vist res.

A l'endemà, però, Amador enviava un mail a tots els seus companys d'Unió acomiadant-se d'ells a conseqüència que deixava la feina per "problemes laborals greus". La dona, però, no va formalitzar cap denúncia als Mossos.

A partir d'aquí, es va encetar un procés de negociació extrajudicial per evitar que l'afer acabés en un possible procés penal contra Torramadé. Segons sembla, en aquest punt és on s'hauria posat damunt la taula un document que proposava indemnitzar Amador amb 50.000 euros.

Aquesta quantitat era la que li correspondria a l'assessora en concepte de deixar els seus càrrecs (sobretot, el de la Diputació). A Amador -que dies després del sopar es va agafar la baixa laboral- li queden encara dos anys i mig de contracte com a càrrec de confiança i, precisament, els 50.000 euros correspondrien als seus ingressos durant aquest període.

Però, el 16 de novembre el també alcalde de Salt es presentava als Mossos d'Esquadra assegurant ser víctima d'un cas greu d'extorsió. L'advocat de Minerva Amador hauria elaborat un document per arribar a un acord extrajudicial amb Torramadé en el qual es compensaria la dona amb 50.000 euros pel fet que renunciava a la seva feina; i el document s'hauria estudiat en presència d'altres càrrecs democristians -entre els quals l'assessor Fidel Rincón- i un funcionari de la Diputació -el mateix Josep Maria Amargant-. Finalment, però, Torramadé va declinar signar l'acord proposat i va denunciar Amador davant els Mossos.

En donar-se a conèixer el presumpte assetjament també es va denunciar que Torramadé havia fet encàrrecs de diversos informes jurídics externs. En aques cas, Torramadé hauria encarregat un informe per uns 19.000 euros i, posteriorment, un altre per valor de 20.000 euros.

El PSC ha demanat també que es pugui conèixer si aquests diners de la Diputació van estar ben utilitzats.