L'eurodiputat d'ICV-EUiA, Raül Romeva, ha presentat una pregunta al Parlament Europeu per reclamar la intervenció de la UE davant els permisos de fracking que s'han concedit a la Garrotxa, el Ripollès i Osona, fent referència a la Directiva d'Avaluació d'Impacte Ambiental. Romeva va fer aquesta intervenció arran de la resposta del Comissari Europeu a una pregunta anterior, en la que recordava que els projectes de perforació a gran profunditat estan subjectes a control per part de les autoritats competents, i que aquests han de superar un tràmit d'avaluació d'impacte ambiental. En la seva resposta, el comissari també es comprometia a recollir informació sobre els permisos per fracking atorgats a les tres comarques catalanes.

La nova pregunta que presentarà l'eurodiputat ecosocialista es refereix de moment als permisos de prospecció atorgats a Teredo Oils Limited, i en la pregunta Romeva qüestiona si la Comissió actuarà sobre aquestes concessions i afirma que aquests permisos "violen sense cap mena de dubte el principis de precaució i prevenció de la Directiva". A més, també qüestiona quines accions emprendrà la Comissió per frenar, com a mínim temporalment, el projecte de Teredo Oils Limited fins que no es fagin els estudis d'impacte ambiental pertinents, ja que ni l'Ajuntament ni els veïns afectats han rebut cap mena d'informació per part de la Generalitat. Romeva també pregunta si es considera que el Govern català està violant els drets a la bona administració, transparència i a la informació ciutadana conforme amb la legislació europea.

Amb aquesta nova pregunta i partint de la base de la primera resposta rebuda del Comissari Europeu, el Grup Parlamentari d'ICV-EUiA presentarà al Parlament una proposta de resolució per aturar tots els permisos atorgats fins ara eb espera dels Estudis d'Impacte Ambiental conformes a la legislació europea. El diputat al Parlament, Marc Vidal, va afirmar que "aquest és el procediment que s'hauria esperat per part de la Generalitat des d'un principi" i va comparar la reclamació de Raül Romeva amb la reunió del delegat del govern amb alcaldes per informar-los que no hi ha cap perill. "Que cadascú tregui les seves conclusions", va sentenciar.