L'acomiadament d'onze persones de la plantilla municipal de l'Ajuntament d'Arbúcies va arribar ahir als jutjats. Els treballadors consideren injust l'ERO que va fer aquest estiu el consistori, i és que a parer seu es va realitzar per qüestions ideològiquess i no pas econòmiques, com en tot moment ha defensat l'Ajuntament. Ahir abans d'entrar al Palau de la Justícia, vuit dels onze treballadors van denunciar l'Ajuntament perquè consideren que se'ls han vulnerat els drets fonamentals i les llibertats públiques.

Van reclamar que se'ls readmeti i a través d'un acte reivindicatiu musical en què parodiaven l'anunci de la campanya de reciclatge "On vas, envàs?". Van posar-se perruques i entonar la cançó, amb una lletra adaptada per a l'ocasió on van denunciar el que per a ells és l'ERO a l'Ajuntament d'Arbúcies, una decisió política. Així ho va comenta un portaveu dels treballadors, Antoni Vidal. Segons van recordar entre els treballadors acomiadats hi ha membres de la llista sindical de la UGT i amb vincles personals o de militància amb alguns partits de l'oposició, com són la CUPA i ERC. Entre les frases entonades pels treballadors que també van tenir elsuport de familiars i veïns hi havia: "Encara que siguis d'Arbúcies, si no ets d'Entesa al carrer aniràs" o d'altres com "Ajuntament d'Arbúcies per què ens ho fas? al carrer ens has deixat".

Després de la performance, els treballadors van entrar al jutjat social número 1 on es va realitzar el judici. Segons el portaveu dels treballadors va començar més tard del previst i va comptar amb els testimonis -per la part dels treballadors- de partits de l'oposició i treballadors de l'Ajuntament. Per part de l'Ajuntament hi havia a la sala la seva representant legal i el regidor de Personal i tinent d'alcalde Jaume Salmerón.

El cas de moment resta obert fins que d'aquí a pocs dies l'Ajuntament i les parts aportin documentació. Entre d'altres una sobre una possible contractació al museu municipal, cosa que el tinent d'alcalde ahir va negar. Els treballadors municipals preveuen tenir la sentència en un breu període.

Pel que fa a l'ajuntament, el tinent d'alcalde en acabar el judici va assegurar que de moment no faran valoracions polítiques fins no coneixer-se la resolució. Tot i això va assegurar que al judici va haver-hi una manca de respecte per part de la representant legal dels treballadors perquè "va dir que s'havia defensat els empleats acomiadats de Noge". A parer de Salmerón això "és indecent i d'una alçada moral i ètica molt baixa" i va defensar que l'Ajuntament donarà "sempre suport a casos com els de Noge, sigui quina sigui la situació econòmica de l'Ajuntament".