Tots els partits de l'oposició de Lloret de Mar (Selva) han demanat la dimissió del primer tinent d'alcalde del consistori, Josep Valls, imputat en l'operació contra la màfia russa al municipi. Valls ha declarat aquest matí davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que l'ha deixat en llibertat provisional però li manté la imputació pels delictes de suborn i prevaricació. Per això, l'oposició en bloc -Millor, PSC, PPC i ICV- li demana que plegui. En cas de no fer-ho, assenyalen que l'alcalde l'ha de cessar. L'alcalde, Romà Codina, ha declinat fer declaracions fins que no parli personalment amb Valls.

El cap de l'oposició de Lloret de Mar, Marc Fuertes, ha reunit aquest matí tots els grups de l'oposició del consistori (Millor, PSC, PPC i ICV) per fixar una postura clara després de la detenció del primer tinent d'alcalde del consistori, Josep Valls, en el marc de l'operació Clotilde contra la màfia russa al municipi.

Fuertes, que és portaveu del Moviment Independent per Lloret (Millor), ha recordat que fa dos anys que el seu grup demana la dimissió de Valls i ha remarcat que, després de la seva imputació, la resta de grups s'han afegit a la petició. "Volem que el senyor Valls deixi l'ajuntament i dimiteixi", ha manifestat Fuertes.

El portaveu del Millor ha avançat també que si el tinent d'alcalde no deixa les seves atribucions per voluntat pròpia pressionaran l'alcalde perquè el cessi. "Volem que entregui l'acta de regidor", ha manifestat.

La Guàrdia Civil va detenir dimarts el primer tinent d'alcalde del consistori en el marc de l'operació Clotilde. Valls és també el president del CF Lloret, una entitat que durant tres anys va rebre en concepte de patrocini fins a 90.000 euros de l'empresa del suposat cervell de la trama, Andrei Petrov. Després de declarar davant del jutge, Valls ha quedat en llibertat provisional imputat per delictes de suborn i prevaricació. El jutge també li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir del país.

L'alcalde, Romà Codina, va defensar la innocència de Valls moments després de conèixer la seva detenció. "Vaig dir que posava la mà al foc per Xavier Crespo i el mateix faig ara, demano que es respecti la presumpció d'innocència", va declarar dimarts a les portes de l'ajuntament. En aquell moment, Codina no s'aventurava a dir quines mesures prendria si Valls entrava a la presó o si el jutge li mantenia la imputació.

Aquest dimecres, fonts municipals han assegurat que l'alcalde no vol fer cap tipus de declaració fins que parli personalment amb Josep Valls, un cop aquest torni de Madrid.

Lloret Turisme va pagar els viatges a Rússia

El portaveu del Millor, Marc Fuertes, va acusar dimarts l'alcalde, Romà Codina, d'anar diverses vegades a Rússia per participar a la fira de turisme de Moscú quan era regidor d'Infraestructures, acompanyat de l'exalcalde Xavier Crespo, i el llavors regidor d'Urbanisme, Josep Valls. Fuertes va posar en dubte que fos l'ajuntament qui pagués aquests viatges.

L'alcalde va sortir ahir mateix al pas d'aquestes declaracions afirmant que va anar a Moscou en qualitat de membre de la direcció operativa de Lloret Turisme, organisme municipal de promoció turística. Aquest dimecres, Lloret Turisme ha fet públics els certificats de les despeses dels viatges de Romà Codina, on es detalla que han estat pagades per aquesta societat. Es tractaria de viatges dels anys 2009, 2010, 2011 i 2012.