El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha insistit aquest dimecres que l'adjudicació a l'empresa Eulen la gestió de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l'Escala "no és una decisió política" sinó que ha estat l'opció guanyadora en el concurs públic presentat. El Servei Català de la Salut ha adjudicat la gestió a aquesta empresa per 2,4MEUR, després que la Fundació Salut Empordà hagi estat la responsable durant els darrers 12 anys. Ruiz ha afirmat que Eulen va obtenir la màxima puntuació valorant el projecte tècnic, amb la qual cosa ha negat que sigui una qüestió econòmica. A més, ha asseverat que s'ha seguit en tot moment la llei de contractes i que sempre s'havia fet l'adjudicació mitjançant un concurs.

En ser preguntat en una roda de premsa, Boi ha afirmat que totes les àrees de salut que no són de l'Institut Català de la Salut (ICS) tenen gestió privada i aquesta s'atorga mitjançant concurs públic. En aquest cas concret, ha afirmat que en els darrers anys el concurs l'havia guanyat la Fundació Salut Empordà però que en aquesta ocasió "ha obtingut més puntuació" l'empresa Eulen.

Ruiz ha recordat que l'experiència en la gestió "no puntua" i que s'ha seguit en tot moment el que marca la legislació sobre contractació i concursos públics. "La llei de contractes és la que és", ha dit.

El conseller ha dit que en tot cas el que ha de preocupar és que l'empresa guanyadora del concurs doni el servei als ciutadans de forma adequada i ha garantit que el CatSalut així ho garantirà.