31 de gener de 2013
31.01.2013

L'olor del "perfum" de la màfia russa arriba a l'altra banda dels Pirineus

El rotatiu "L'Independant" obre portada amb l'afer del blanqueig de diners de Lloret

31.01.2013 | 01:00

L'operació Clotilde ha saltat a l'altra banda dels Pirineus. Ahir el diari francès L'Independant obria la seva portada amb l'operació antimàfia que porta a terme a Lloret de Mar l'Audiència Nacional. Amb un titular on es podia llegir "Perfum de màfia russa sobre Lloret de Mar" el rotatiu dedicava una pàgina a explicar totes les detencions i la vinculació de l'empresari Andrei Petrov amb la població de Lloret de Mar.
En el tema inclòs a l'interior del rotatiu, que es titulava com a "L'ombra de la màfia russa plana sobre Lloret de Mar", el periodista recordava que el municipi de la Costa Brava no és la primera vegada que esdevé portada de mitjans de comunicació. Però en aquesta ocasió no és portada perquè joves francesos, alemanys o anglesos han protagonitzat notícies per la seva ingesta d'alcohol o per fer balconing sinó que "l'escàndol" és sobre la relació entre polítics i la màfia russa. En l'article el redactor fa una relació dels fets i recorda també la figura de l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo i la polèmica amb la Corporació de Salut Maresme i la Selva, conegut com a Cas Crespo. I finalment també fa una radiografia sobre el pes dels russos en la societat de Lloret, no només pel que fa a la vinguda de turistes en aquesta població de la Costa Brava sinó també pels qui hi viuen.
Aquest no és l'únic mitjà de comunicació de foraque ahir parlava sobre l'actuació de la màfia russa a Lloret de Mar i és que el portal web del canal Euronews feia referència a les detencions, en especial, a l'última, la del tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook