El grup d'ICV-EUiA s'ha posicionat en contra de la planta de tractament i valorització de residus que es projecta en el municipi de Forallac. El diputat ecosocialista per Girona, Marc Vidal, ha entrat al Parlament una bateria de preguntes en relació amb la construcció d'aquesta planta de tractament de residus. Les preguntes parlamentàries es van tramitar després de la trobada de Marc Vidal amb representants de la plataforma SOS Empordanet i d'altres entitats, que s'oposen frontalment al projecte.

Entre les preguntes es recorda que aquesta instal·lació no està prevista en el Pla Territorial d'Infraestructures de Tractament de Residus de Catalunya i es demana al govern pels informes que justificarien la construcció d'aquesta planta al Baix Empordà i no en un altre indret. A més, les preguntes fan referència als Clots de Sant Julià i la seva catalogació com a Bé Cultural d'Interès Nacional, atès que la planta de tractament de residus s'ubica en les proximitats d'aquest espai arqueològic. També pregunta si coneix el pla de negoci de l'activitat i la tipologia dels residus.

El grup ecosocialista, a més, ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya perquè insti al govern a aturar immediatament el procés d'autorització del projecte; que n'informi "la població adequadament i amb transparència de totes les gestions que s'estan duent a terme" i complir amb el Pla Territorial Sectorial d'Infraestructures de Gestió de Residus, el qual no té previst cap instal·lació d'aquestes característiques en aquest espai, segons sostenen els ecosocialistes.