13 de febrer de 2013
13.02.2013

Aspronis tindrà un rentat de cotxes ecològic a Blanes abans de l'estiu

L'entitat impulsa també un nou projecte de lloguer de bicicletes a hotels per diversificar més l'activitat

13.02.2013 | 07:30
Treballadors d´Aspronis en el nou rentat de cotxes de l´entitat.

L'entitat Aspronis treballa en dos nous projectes per tal de diversificar la seva activitat i oferir serveis per al consumidor final. Per una banda, preveu obrir abans de l'estiu un rentat de cotxe ecològic a Blanes que donarà feina a sis persones amb discapacitat intel·lectual. El rentat ja funciona en fase de proves de manera interna i Aspronis ja disposa de tota la maquinària. Per a una neteja en profunditat, només es necessiten quatre litres d'aigua i, per això, es tracta d'un rentat de cotxes ecològic. D'altra banda, a l'estiu impulsarà un nou projecte que consisteix en llogar bicicletes als clients d'hotels de Blanes. Treballadors d'Aspronis farien el manteniment i la neteja de les bicis.
El projecte està actualment en proves i funciona només per als vehicles propis de l'entitat. Segons va explicar el gerent d'Aspronis, Francesc Durà, estan treballant per ensenyar als futurs operaris com netejar els cotxes abans d'obrir el rentat al públic. La previsió és que ja arrenqui l'activitat normal abans de l'estiu. El rentat de cotxes està situat a les naus de jardineria de l'entitat, a la carretera vella de Malgrat, a tocar de la deixalleria municipal de Blanes. Aspronis ha fet una inversió de 15.000 euros per comprar tota la maquinària i part dels diners els ha donat el Rotary Club de Blanes. Durà va destacar que el rentat de cotxes tindrà dos components que el faran especial. Per una banda, que donarà feina a sis persones amb discapacitat intel·lectual que seran els responsables de fer la neteja dels vehicles i, per altra banda, que es tracta d'un sistema molt ecològic que gasta molt poca aigua. "Per a una neteja en profunditat només es gasten quatre litres d'aigua, perquè es neteja amb vapor", va detallar.
Seguint en la línia de trobar noves vies de negoci que permetin a l'entitat garantir el manteniment dels llocs de treball, Aspronis treballa en un projecte que consisteix en oferir servei de bicicletes de lloguer a hotels de Blanes. Segons va avançar Durà, Aspronis compraria les bicicletes a l'entitat social Ecosol -impulsada per Càritas- i les posaria a disposició d'alguns hotels de Blanes. D'aquesta manera, podria donar feina a persones que s'encarreguessin del manteniment i neteja de les bicicletes i també ingressaria els diners dels lloguers. Durà va destacar, però, que el projecte està verd.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook