L'Ajuntament de Lloret de Mar no va voler aclarir ahir l'acusació que va fer divendres en el ple el grup del Millor, perquè el cas es troba sota secret de sumari. El líder de l'oposició, Marc Fuertes, va acusar el Govern municipal d'haver fet un nou presumpte tracte de favor a l'empresa d'Andrei Petrov, Development Diagnostic Company (DDC), perdonant els 197.000 euros d'aval pels moviments de terres en les obres del projecte del Blanca Aurora. Des del Govern no es va voler aclarir si aquest aval es va abonar o no, perquè el cas està sota secret de sumari i tota la documentació ja es troba en mans de la Guàrdia Civil.

Fonts municipals de Lloret van afirmar ahir que els va "sorprendre" que Marc Fuertes se saltés divendres en el ple municipal el secret de sumari i van afegir que des de l'executiu no volen saltar-se-la. Així, doncs, van indicar que un cop el jutge aixequi aquest secret de sumari ja aclariran totes les acusacions que s'han anat fent, incloent aquesta darrera sobre els avals pel Blanca Aurora.

Segons va denunciar Fuertes en el ple, l'Ajuntament hauria permès a l'empresa del suposat cap de la màfia començar les obres per construir 200 places d'aparcament i locals comercials a l'espai de l'antic hotel Blanca Aurora sense tenir tots els permisos. En concret, segons el regidor, DDC no hauria presentat l'aval necessari, que seria per un import de 197.205 euros, per començar a fer els moviments de terres. Segons Fuertes, la Guàrdia Civil, en la seva darrera visita a Lloret, va demanar aquesta documentació al consistori, que no l'hauria pogut acreditar.

Segons ha pogut saber Diari de Girona, l'empresa efectivament no hauria abonat l'aval i hauria sol·licitat acollir-se a una normativa que permetria poder tenir una exempció en aquest aval si les terres s'aboquen en un punt autoritzat. Des de l'Ajuntament no van confirmar aquesta possibilitat.

Per altra banda, en el mateix ple, l'alcalde Romà Codina va anunciar que la constructora a través d'una instància havia anunciat que paralitzava les obres del Blanca Aurora. El portaveu del Millor, però, va afirmar que les obres s'havien aturat per la manca de l'aval i arrel de la investigació que estaria fent la Guàrdia Civil. Però llavors Codina va afirmar que dilluns el Govern enviaria a tots els grups la instància de la constructora on anunciava la paralització cautelar de les obres fins que no s'aclarís la qüestió judicial. La instància es va enviar ahir a l'oposició i data de l'1 de febrer, que seria una setmana abans de l'última visita de la ?Guàrdia Civil.

"Submissió incondicional"

El grup del Millor va carregar amb duresa contra el PSC de Lloret per no voler donar suport a la moció de censura que van anunciar en el ple el mateix Millor i el PP i tenir "una submissió incondicional amb CiU". Segons el Millor, els socialistes no donen suport a una moció i aproven les propostes de CiU, perquè tenen interessos personals. En concret, segons el Millor, es tracta de la concessió de Lloret a l'empresa on treballa la regidora Anna Pascual, entre d'altres interessos. Per tot plegat, el Millor afirma que "queda evident que el PSC de Lloret és culpable i principal còmplice de totes les irregularitats sorgides, les que estan per sorgir, i el que és pitjor, que Lloret perdi quatre anys per acabar enfonsant-lo mentre ells en treguin profit". A més, afirma que és el PSC qui "crea malestar" amb un enfrontament amb Josep Cortés, el regidor que abandonar el grup socialista, i conclou que "l'actual PSC no mira mai pels interessos del poble.