La Comissió d'Industria del Govern va rebutjar ahir la iniciativa d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per mantenir les taxes bonificades a l'aeroport Girona-Costa Brava, tot i que la portaveu del Partit popular (PP) va insitir en el suport del govern a aquesta iniciativa, però va remarcar que té caducitat, ja que les disposicions finals dels pressupostos "no es poden prorrogar ". No es pot estar cada any "intentant prorrogar les disposcions finals dels pressupostos" s'han de trobar altres iniciatives d'estímul, va declarar al Diari de Girona. També va manifestar la voluntat del PP de treballar per millorar la competitivitat de l'aeroport; fet prioritari en els últims anys per al PP de Girona i una de les futures prioritats del grup polític.

Concepció Veray (PP) va dir que la proposició no de llei d'ERC no era viable perquè fa referència a una disposició dels pressupostos del 2013 que no es correspon amb aquesta infraestructura i perquè demana prorrogar una disposició final per tres anys, cosa que no es pot fer. Alhora, la portaveu popular va insistir a trobar altres estímuls per millorar la competitivitat de l'aeroport, i si no és així en el futur tornar a aplicar la congelació de les taxes. Per la seva banda, Teresa Jordà, d'ERC, va defensar la iniciativa, recordant que l'avenir de l'aeroport depèn de L'operativitat de Ryanair, i s'ha referit a l'impacte positiu que la companyia aporta al territori, al·ludint a l'esforç de les administracions i agents econòmics per assegurar la continuïtat de l'operativitat. Amb tot, la diputada d'ERC vol que les bonificacions per a Girona es mantinguin fins al 2016.

El diputat del PSC, Alez Sáez, va justificar el suport del grups socialista per millorar la potencialitat de l'aeroport i el seu efecte dinamitzador en l'economia gironina. Immaculada Riera, diputada de CiU, ha manifestat la necessitat de millorar la competitivitat i ha indicat que el seu grup farà tot el que estigui el seu abast per aconseguir-lo. Chesús Yuste d'Esquerra Plural, va precisar que pujar les taxes suposaria un incompliment de la Generalitat amb la companyia.