L'Ajuntament de Palamós s'ha posicionat en contra de les prospeccions marines d'hidrocarburs que una empresa ha sol·licitat fer a uns 25 quilòmetres de la Costa Brava. La moció d'aquest tema es va portar a ple aquest dimarts i va ser aprovada per unanimitat. Entre els acords d'aquesta moció, es declara "la costa catalana lliure de prospeccions marines d'hidrocarburs" i exigeix al govern de l'Estat que suspengui els permisos d'investigació d'hidrocarburs per a iniciar les prospeccions marines, tant a l'empresa Capricorn Sapin Limited com a qualsevol altra empresa que ho sol·liciti per aquesta finalitat.

La moció també declara que l'Ajuntament palamosí concep la costa catalana com un "conjunt ambiental que conforma una riquesa natural d'alt valor, per la qual cosa s'oposa a la investigació i explotació d'hidrocarburs per mitjà de prospeccions marines i a qualsevol activitat que en malmeti la seva riquesa ambiental".

Segons consta a la moció, Capricon Spain ha demanat a la Direcció General de política energètica i mines els permisos per a la recerca d'hidrocarburs amb l'objectiu de trobar indicis de bosses de gas natural i petroli per a la seva explotació.

Nou edil d'ERC

D'altra banda, en el ple també va tenir lloc la presa de possessió del palamosí Miquel Gubert Campins com a nou regidor del consistori municipal. Miquel Gubert, del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), de 57 anys i dedicat professionalment al sector de la banca, s'incorpora a l'oposició del consistori en substitució del fins ara edil Lluís Puig, que a finals del passat mes de gener va renunciar a l'acta de regidor per motius personals.