A Catalunya el consum de productes ecològics encara és escàs amb relació al total de vendes alimentaries però any rere any no para de créixer i cada vegada són més els que opten per fer-los protagonistes de la seva dieta. El mercat ecològic Ecocabàs, que es va muntar ahir al matí a l'avinguda Ramon Folch de Girona, és un exemple de l'interès que desperten aquests aliments entre la població.

Fruita, verdures, formatges, embotits, carn de poltre, pa a llesques, herbes medicinals i aromàtiques, coques, sucs... Tot això i molt més ho van poder comprar ahir al matí els qui van passejar per l'avinguda de davant de Correus de Girona. Una vintena de parades, totes elles amb productes de proximitat i ecològics, van ser les protagonistes de la primera edició de l'Ecocabàs, un mercat que se celebrarà cada diumenge entre les nou i les dues del migdia. Segons Quins Pebrots, entitat organitzadora juntament amb Scata, un dels objectius del mercat és oferir una alternativa a l'actual sistema de cistella ecològica, que normalment arriba a casa a finals de setmana.

Els protagonistes

Joan Moret, criador d'eugues i poltres de muntanya, va muntar els seu estand al mercat. És de Camprodon i assegura que de moment vindrà tots els diumenges del mes de març a l'Ecocabàs i després decidirà si seguir o no. "La primera hora del matí ha sigut fluixa però s'ha anat animant a poc a poc", explicava ahir Moret. Begoña Gómez hi va portar el seu pa ecològic, artesà i cuit en forn de llenya. És d'Arbúcies i coincideix amb Moret en assenyalar que el ritme va augmentar a mesura que avançava el matí i remarca que sent el primer dia de mercat, encara no es pot fer una valoració pel que fa al seu èxit o no.

Els tallers infantils que oferia Glopets de Sucre -un de maquillatge infantil i l'altre de decoració de galetes- van ser tot un èxit. De fet, la idea de Quins Pebrots i Scata és fer que la compra sigui un acte lúdic i per a tota la família.