Castelló d'Empúries té previst signar dilluns l'acord amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per tal d'assumir la gestió de part de la marina d'Empuriabrava, tal com ja havia informat prèviament l'Ajuntament que s'estava negociant. S'espera que ambdues parts confirmin que a partir d'una data propera sigui l'Ajuntament qui s'encarregui de la gestió de les zones comunes: manteniment, neteja i conservació.

El conveni donaria per iniciat un procés que va començar fa molts mesos per intentar acabar, segons ha anat reiterant l'Ajuntament, amb problemes de fa anys per falta de manteniment al conjunt de la marina i del més recent enfrontament entre la concessionària, Port Empuriabrava, i els propietaris que no estan d'acord amb les quotes que se'ls vol fer pagar.

Les negocacions van començar amb la presència de les tres parts implicades, però per part de la concessionària s'hauria mostrat una oposició a cedir part de la gestió i només s'acceptava l'Ajuntament supeditat a ells. El conveni que ara es pretén aprovar no aniria en aquest sentit, sinó que, segons es va informar fa poc més d'un mes consistiria a deixar en mans de l'Ajuntament la gestió de la major part de la marina, de les zones comunes i, la concessionària passaria a encarregar-se únicament de l'àrea portuària amb 798 amarradors. Les crítiques per part de propietaris i Ajuntament han estat que la inversió es concentra sempre en aquest punt oblidant la resta d'infraestructures que requereixen inversions. Recentment l'Ajuntament va decidir pintar els ponts que creuen diferents canals.

Des de Port Empuriabrava, en canvi, han defensat des de fa temps que l'interès és portar a terme una bona gestió. En els darrers anys s'ha intentat ordenar i regular. Un dels aspectes és la creació d'una comunitat d'usuaris i el cobrament de quotes als propietaris d'amarradors per tal de costejar el manteniment. Això ha topat frontalment amb els afectats. S'han interposat contenciosos als jutjats i Port Empuriabrava ha bloquejat 55 amarradors de propietaris que no han pagat. A més, defensa que la Generalitat avala la mesura. Dilluns s'espera que es donin els detalls sobre la futura gestió municipal.