Una elefanta va ser la gran protagonista de la jornada d'ahir a Tossa de Mar. Es va passejar amunt i avall per la platja de la Mar Menuda i va generar l'expectació i atenció dels veïns de la localitat, que s'hi van acostar encuriosits per veure de prop aquest animal gegantí. No és que l'animal s'hagués escapat de cap parc zoològic, sinó que es tractava del rodatge d'un anunci d'una entitat bancària russa, segons van informar fonts municipals. L'elefanta, que és molt dòcil -segons els testimonis- es diu Jumba i té uns 30 anys.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va explicar que la productora havia decidit no publicitar gaire el rodatge i per això la majoria de gent desconeixia que avui hi hauria un elefant a la localitat, però a primera hora del matí alguns veïns van veure l'animal passejant-se pels carrers i "de seguida va córrer la veu per tot el poble". "En pocs minuts ho sabia tot el poble", va destacar l'alcaldessa. Poc a poc, els curiosos es van anar acostant a la platja de la Mar Menuda i tots volien apropar-se a la Jumba.

L'alcaldessa va explicar que el rodatge ha anat a càrrec d'una de les productores que aquest estiu van filmar a Tossa mateix la pel·lícula What about love, protagonitzada per José Coronado. Segons Saladich, l'empresa va quedar molt satisfeta fa pocs mesos i ha decidit repetir a la localitat. "Una de les productores que va rodar a l'estiu la pel·lícula del Coronado li va encantar Tossa i el tracte rebut i ha decidit filmar ara aquest anunci", va explicar Saladich. "I segur que han quedat encara més encantats per l'acollida que han tingut per la gent del poble", va afegir.

Saladich va explicar que l'expectació durant tot el dia va ser espectacular, però especialment a primera hora de la tarda quan els més petits van sortir de l'escola. Van convèncer pares i amics i tots es va acostar a veure la Jumba i fer-s'hi fotografies. "Quan han sortit de l'escola, tots els nens han vingut amb pares i tot a fer-se fotos amb l'animal", va explicar Saladich, que es va mostrar molt satisfeta amb la iniciativa. "Hem aconseguit que els més petits tinguin un bon record", va manifestar la responsable de l'Ajuntament.

L'alcaldessa va explicar que la productora va aconseguir rodar en un sol dia tots els plans que tenien previstos a la platja i el poble de Tossa i, ahir mateix a la tarda, l'elefanta va pujar al camió i va iniciar el camí cap a altres localitats on s'acabarà l'anunci. Saladich va destacar que l'animal es va portar bé en tot moment. "És un tros de pa. No ha fet cap mal gest i ha fet tot el que li deien. Només es posava nerviós amb molta gent", va concloure l'alcaldessa.